Büyükçekmece Havacılıkla Tanışıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece Havacılıkla Tanışıyor

Büyükçekmece Havacılıkla Tanışıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

27.11.2013 10:40

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün desteği ile faaliyete geçen Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü Derneği, her yaş grubuna hitap edecek etkinlikler organize ederek 7'den 70'e her Büyükçekmeceliyi havacılıkla tanıştırmaya hazırlanıyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla sahildeki 1942 Model C47'nin kendilerine tahsis edilmesinin ardından faaliyetlerini hızlandıran Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü Derneği, 4 aylık kısa süre içerisinde 300 üyeli bir kulüp haline geldi. Büyükçekmece'deki okullarda model uçak tasarımı kursu vermeye başlayan kulübün, simulatör yardımıyla verdiği uçuş derslerine de her yaştan Büyükçekmeceli yoğun ilgi gösterdi.

Derneğin yönetim kurulu, havacılığa gönül vermiş ve aynı zamanda Büyükçekmece'nin tanınmış simalarından oluşturuldu. İşletme eğitimi alan ancak Büyükçekmece'de inşaat işleri yapan Ümit Keskin, derneğin başkanlık görevini üstlendi. Yönetim Kurulu da öğretmen olan Ayşegül Kutlu, Seyfettin Çelik ve Murat Bozok, Mühendis Hüseyin Levent Ertop, çeşitli kuruluşlarda uzun yıllar üst düzey yöneticilik görevleri yapan Derya Kök ile Büyükçekmece Kolon Hastanesi'nin Başhekimi Önder Yüksel Eryiğit gibi önemli isimlerden oluşturuldu.

İLK YARIŞMA MART AYINDA

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün kendilerine tahsis ettiği THK'dan emekli C47'yi toparlayıp kapılarını Büyükçekmeceliler için açan kulüp, model uçak kurslarını burada da sürdürdü. Ücretsiz verilen bu kursları her alanda geliştirmeyi hedefleyen dernek yöneticileri, mart ayında radyo frekanslı model uçakları yönetmeyi bilen yarışmacıların katılacağı Indoor RC Fly Yarışması'nı düzenlemeye hazırlanıyor. Okullarda uçuş simulasyon odaları kurmak için çalışmaları sürdüren kulüp, sahildeki C47'nin içini de kapsamlı bir uçuş kursu merkezi haline getirmenin hazırlıklarını yapıyor.

Türkiye'de böyle bir uçağa sahip olan tek havacılık kulübü olduklarını söyleyen Keskin, Büyükçekmecelilerin artık havacılık ile tanışmaya başladığını söyledi. Keskin, "Uygun hava koşullarında her gün yaklaşık 700-800 kişi sahildeki uçağı ziyaret etti. Hayatlarında ilk defa uçağa binen büyüklerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Faaliyet kapsamlılığı anlamında Türkiye'deki tek havacılık kulübüyüz. Ayrıca böyle bir uçağa da sahip olan tek derneğiz. Biz herkesin ilgi duyduğu havacılık ile ilgili üretime geçmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın model uçaklar üreterek havacılıkla tanışmalarını sağlıyoruz. Bu kursların ardından da simulator yardımıyla vereceğimiz ücretsiz uçuş kurslarımızı geliştireceğiz. Kulübün yönetim kurulunu birbirini tamamlayan isimlerden oluşturduk. Özellikle eğitim konusunda uzman bir ekibimiz var. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün de bize sonsuz destek veriyor. Kendisine teşekkürü borç biliriz. Önümüzdeki yaz Büyükçekmece'nin semaları da renklenecek" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece Havacılıkla Tanışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement