Büyük Tehlikelerle Karşı 'Doğada Yaşam' - Son Dakika
Güncel

Büyük Tehlikelerle Karşı 'Doğada Yaşam'

Büyük Tehlikelerle Karşı \'Doğada Yaşam\'

"Doğada Yaşam" paneli düzenledi.mavi kapak getiren engelli vatandaşlara da tekerlekli sandalye verdi."Doğada Yaşam" panelini düzenledi.

08.03.2013 11:08

Beylikdüzü Belediyesi, dünyanın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğuna ve geri dönüşü zor bir yola girildiği hatırlatmak için

"Doğada Yaşam" paneli düzenledi.

Panele katılan Başkan Yusuf Uzun, 150 kilo

mavi kapak getiren engelli vatandaşlara da tekerlekli sandalye verdi.

Beylikdüzü Belediyesi, dünyanın giderek büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını ve bunun sonucunda ise geri dönüşün zor bir yola girildiği hatırlatmak için

"Doğada Yaşam" panelini düzenledi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen "Doğada Yaşam" paneline konuşmacı olarak katılan program yapımcısı Güven İslamoğlu bir seminer verdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve ilçedeki öğrencilerin katıldığı panelde Güven İslamoğlu, dünyadaki doğal yaşamın büyük bir tehdit içinde olduğunu, geleceğin teminatı çocuklara kötü bir dünya bırakan yetişkinlerin bu konuda sorumlu olduğunu ifade etti.

Panelde, Beylikdüzü Belediyesi'nin mavi kapak toplama projesi kapsamında 150 kilo mavi kapak getiren vatandaşlara Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Mavi kapak toplayan hayırseverlere de teşekkür beratı takdim edildi.

Güven İslamoğlu panel sırasında öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Özellikle Nükleer enerji konusunun Türkiye'de iyi anlatılamadığını ve Türkiye'nin 8 adet Nükleer enerji istasyonuna ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

"ENERJİ ÜRETMENIN EN ÖNEMLi YOLU TASARRUFTUR"

Dünyanın yedi buçuk milyar nüfusa sahip olduğunu ancak dünyada şuan kullanılabilir enerji ve gıda kaynaklarının sadece bir milyar insana yetebildiğini belirten Güven İslamoğlu, "Enerji ve gıda yetmezliği yüzünden büyük savaşlar yaşanıyor ve daha da büyükleri yaşanacak. Yakında enerji ihtiyacı konusunda dünya daha da kötü duruma düşecek. Bu sıkıntıları ne nükleer enerji ne de termik santraller üreterek çözemeyiz. Enerjiyi üretmenin en önemli yolu tasarruftur" dedi.

"TÜKETİCİ TOPLUMU OLDUK, KENDİMİZİ DE TÜKETİYORUZ"

Paneli izleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise tüketici toplumu haline geldiğimizi, bu tüketim çılgınlığının ihtiyaçları artık karşılayamayacak seviyeye ulaştığını ifade etti. Üretmeden tüketmenin hiçbir topluma başarı getiremeyeceğini söyleyen Başkan Uzun " Tüketmekten zevk alıyoruz, üretime yönelmiyoruz. Bu bizi tüketen bir toplum haline getirdi. Dünyayı tükettiğimizi sanıyoruz ama aslında kendimizi tüketiyoruz" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, panelin ardından Güven İslamoğlu'na plaket ve çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyük Tehlikelerle Karşı 'Doğada Yaşam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement