Büyük Şehirler 34 yıl Sonra Yaşanmaz Hale Gelecek - Son Dakika
Güncel

Büyük Şehirler 34 yıl Sonra Yaşanmaz Hale Gelecek

Büyük Şehirler 34 yıl Sonra Yaşanmaz Hale Gelecek

21. yüzyılın ortalarından itibaren iklimlerin hızla değişeceği ve sıcaklığın bugüne kadar hiç görülmemiş seviyelere yükseleceği tahmin ediliyor.

11.10.2013 09:17  Güncelleme: 13:02

Bilim adamları, sera gazlarının bu şekilde atmosfere salınımının devam etmesi durumunda dünya genelindeki birçok büyük şehrin 2047 yılı civarında 'yaşanmaz hale geleceğini' tezini ortaya koydu.

REKOR SEVİYELERE ULAŞACAK

ABD'nin Hawaii Üniversitesi'ndeki bilim adamlarına göre, kapsamlı bilgisayar modellerinden elde edilen veriler, atmosferdeki sıcaklık artışının 21'inci yüzyılın ortalarında rekor kıracak ve bu durumdan en çok dünyanın kalbi olarak nitelendirilen Amazon ormanları etkilenecek.

5 MİLYAR İNSAN ETKİLENECEK

Araştırmacılar, 2047'nin beş yıl öncesi veya sonrasını kapsayan periyotta, atmosfer sıcaklığının 1860-2005 yıllarını içine alan dönemde kayıt altına alınmış en yüksek seviyeye çıkacağını belirtti. İyimser bir düşünce ile hayatı tamamen değişecek insan sayısı 1; kötümser bir düşünce ile yola çıkılacak olursa 5 milyardan fazla insan etkilenecek. İklim değişikliği, en başta tropikal bölgeleri vuracak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Büyük Şehirler 34 yıl Sonra Yaşanmaz Hale Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement