Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Adıyaman/ - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Adıyaman/

-Hükümet Konağı önünde çelenk sunma -Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması -Trafikte araçlarından inip saygı duruşunda bulunan vatandaşlar -Muş'ta anıta çelenk sunma,saygı duruşu -Anma programında konuşma yapılması,şiir okunması ve müzik dinletisi AdıyamanAtatürk'ün...

10.11.2017 12:53

- Hükümet Konağı önünde çelenk sunma

-Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması

-Trafikte araçlarından inip saygı duruşunda bulunan vatandaşlar

- Muş'ta anıta çelenk sunma,saygı duruşu

-Anma programında konuşma yapılması,şiir okunması ve müzik dinletisi Adıyaman

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Adıyaman Valisi Nurallah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı anma etkinliğinde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bayraklar yarıya indirildi.

Muş

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bu sırada Muş Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar ve sivil otomobiller siren ve korna çaldı.

Muş Öğretmenevi'nin konferans salonunda devam eden programda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi öğretmeni Selman Kavşut, "Atatürk gibi düşünmek ve Atatürk gibi özgüven duygusu ve sabırla milli şuura dönüştürecek adımlar atmaya devam ettiğimiz sürece geleceğimiz daha bir güvence altında olacaktır. İnanıyorum ki bu adımları kararlılıkla attığımız sürece Türkiyemizin geleceği çok daha aydınlık, insanlarımız huzur içinde olacaktır." dedi.

Programda öğrenciler tarafından Atatürk konulu şiirler okundu, Atatürk'ün hayatının anlatıldığı "10 Kasım Son Yolculuk" filminin gösterimi yapıldı. Daha sonra Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi ve fotoğraf sergisi açıldı.

Programa Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cem Karoğlu, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, kamu kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muş'un Malazgirt ilçesindeki anma programında da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve Malazgirt Kültür Merkezi'nde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz - Adıyaman/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Adıyaman/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement