Buse Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Buse Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Buse Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Buse Sarıyağ için Yapılan Cenaze Törenine Askerin ve Devletin Zirvesi Katılıyor.

23.06.2010 12:07  Güncelleme: 13:27

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ, herkesi üzdü. Dün babasıyla birlikte LYS için Mehmetçik kursuna gidiyordu. Cam kenarında oturan Buse, bomba patlatıldığında babasına siper oldu, can verdi. Babası saldırıdan hafif yaralı olarak kurtuldu. Anne ve babası perişan oldu, küçük kız kardeşi ise babasına sarılarak sık sık ''Buse nerede?'' diye sordu. Buse'nin cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıdlı.

Buse Sarıyağ için İstasyon Camisi'nde yapılan cenaze törenine askerin ve devletin zirvesi katılıyor.

ÇEKİNGEN ve HANIMEFENDİ

Çevresinde çekingen ve hanımefendi olarak tanınan genç kızın karnesinde hiç zayıf yoktu, sınıfını başarıyla geçmişti. Buse, dün, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na hazırlık için babasıyla birlikte İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda açılan Mehmetçik kursuna gidiyordu. Buse'nin babası Ünal Sarıyağ da hafif yaralandı.

'AYAĞININ TOZU OLSAM YETER ATAM'

Buse, Mustafa Kemal Atatürk'ü o kadar çok seviyordu ki, Facebook'ta grup kurdu ve adını da 'O mas mavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için nelerimi vermezdim ki' koydu. Buse her fırsatta Atatürk'ü ne kadar çok sevdiğini, ona ne kadar bağlı olduğunu anlatıyordu. 'Ayağının tozu olsam o gurur yeter bana Atam' diyordu... Atatürk için yazdığı bir yazıda 'Hedefim sana ulaşmak' yazmıştı ve Buse bugün en çok istediği Ata'sının yanına ulaştı...

'SEN YAKIŞMAZSIN O TOPRAĞA ATAM'

Askeri bir uçakla Ankara'ya getirilen Buse'nin tabutunun taşınması esnasında anne Belgin Sarıyağ, "Buse sen yakışmazsın o toprağa. İlk göz ağrımdın" diyerek ağladı. Buse Sarıyağ'ın annesi, babası ve küçük kızkardeşi, evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

ABDULLAH GÜL: KARARLIYIZ

Saldırı için 'Haince ve kalleşçe' diyen Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelenin uzun soluklu olduğunu vurgulayarak, 'Devletimizin kararlılığı çok açıktır. Son günlerde yapılan toplantılarda her şey yeniden gözden geçirilmektedir. Bu saldırırlar terör örgütünün nasıl sıkıştığının ve geleceğiyle ilgili korkusunun emareleridir.' diye konuştu. Tüm toplumu dayanışma içinde olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Gül, 'provokasyona ve tahrike fırsat vermeden, meseleyi güvenlik güçlerine bırakalım' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Komşu, dost ve müttefik ülkelerin terörle mücadelede işbirliğinin eksik ya da az olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, 'Onlar kendi içimizde konuşacağımız konulardır. Ama terör örgütünün bu saldırganlığının altındaki korku, bölgede onun aleyhine olan gelişmelerle ilgilidir.'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buse Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement