Bursaspor'da Divan Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Bursaspor'da Divan Kurulu Toplandı

Bursaspor\'da Divan Kurulu Toplandı

Bursaspor'da yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen Divan Kurulu toplantısı bugün Özlüce Tesisleri'nde çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi.

13.10.2014 21:09

Bursaspor'da yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen Divan Kurulu toplantısı bugün Özlüce Tesisleri'nde çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya başkanlığında gerçekleştirilen divarda kulübün idari ve mali durumu, yeni transferler ve takımın durumu hakkında görüşme yapıldı.

BÖLÜKBAŞI: TUTTUĞUMUZ BALIĞIN PİŞİRİLMESİNE YARDIMCI OLUNUZ

Projelerle ilgili açıklamayla sözlerine başlayan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı şunları söyledi:

"4 ay gibi bir zaman önce yönetim kuruluna geldik ve görevi devraldık. Bursaspor'a faydalı olmaya çalışıyoruz. İşimiz kolay değil. Biz büyük bir camiaya sahibiz. Bunların altından kalkabilecek güçteyiz. Bursaspor'un mali durumunu biliyoruz. Büyük borçlar söz konusu. Biz para istemiyoruz tuttuğumuz balığın pişirilmesinde yardımcı olunmasını istiyoruz. Projeler hazırlıyoruz. Proje ve AR-GE başkanlığı kuruldu. Burada projeler yaratmak ve akabinde Bursaspor camiası, taraftar, iş adamlarından gelecek projeleri değerlendirebilmek ve hayata geçirebilmek. Bir tanesi elektrik projesi. Hedeflediğimiz rakam en az her yıl 5 milyon TL. Bunu yapabilecek iyi bir kadro kurduk. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşüyoruz. Olumlu cevaplar aldık. Onun akabinde, Bursa'nın ulaşımında kullanılan bir kart var. Onu Passolig ile entegre edildi. 40-45 milyon TL kalıcı gelir bekliyoruz. Bunun dışında yine çalışmalarımız var. Lisanslı ürünlerle ilgili gıda üzerine çalışmamız var. Benzinlik olayı var. Komisyonlardan geçti. Ayın 16'sında meclisten tekrar geçeceğini düşünüyorum. Tüm siyasi partilere mensup meclis üyesi arkadaşlarımızın Bursaspor'a onay vereceklerini düşünüyorum. Borçlar gerçekten yüksek. Borçları ödeyebilmemiz için bunlar gerekli. Stadın tamamlanması konusunda hızlı bir çalışma var. Bunlarla ilgili 3 tane toplantı yaptık. İnşallah oranın da isim hakkı başta olmak üzere, tribünler, kapılar, dükkanlar ve başka olabilecek gelirler Bursaspor'a devredileceği başkanımız tarafından ifade edildi."

"54 MİLYON TL KULLANDIĞIMIZ KREDİ VAR"

"Şu anda bizim kullandığımız aşağı yukarı 54 milyon TL'ye yakın kredi var" diyen Başkan Bölükbaşı, "Yönetimi devraldığımızda 31 milyon TL kadar kullanılmış kredi vardı. Bu kredi 3 farklı bankadan kullanılmış. Geldiğimizde limitler tükenmişti. 31 milyon TL'nin üzerine 23 milyon TL ödenmesi gereken futbolcu alacakları, kulüp alacakları, yabancı menajer alacakları vardı. Bunları da krediden çektik. 7 milyon 620 bin TL giden futbolculardan tasarruf sağladık. 10 milyon 600 bin TL ödenmesi gereken rakam ödedik. Mayıs sonuna kadar da 40 milyon TL kadar paraya ihtiyacımız var. Her maç galibiyetinde 1 milyon 100 bin TL para alıyoruz. Borçların ödenmesi için projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bunlarda da başarılı olacağımızı düşünüyoruz. En azından yüzde 70'ini mayıs ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. "

"İYİ TAKIM KURDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ"

İyi takım kurduklarını söyleyen Bölükbaşı, "İyi takım kurduğumuzu düşünüyoruz. Her ne kadar 5 maçta 2 galibiyet almış olsak da kendi sahamızda oynadığımız maçlarda çok güzel bir futbola karşı puan alamadık. Mersin İdman Yurdu maçında da maalesef mağlup olduk. Bunun da nedenleri var. Yeni adığımız transferlerin takıma uyum sağlayacağına inanıyorum. Bursaspor'un bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağını, güzel futbolunu devam ettireceğini düşünüyorum. Şu anda 6 puanla 9'uncu sıradayız. Diğer takımlara baktığımızda onlar da daha istenilen seviyede değiller. Benim öngörüm 10'uncu haftaya kadar beklemek gerekiyor" dedi.

"BURSASPOR İYİ YOLDA"

Bursaspor'un iyi yolda olduğunu ifade eden Bölükbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize göre Bursaspor iyi yolda. Tabii ki eleştirilebiliriz. Biz onlardan faydalanmak istiyoruz. Bizim yönetimde görev dağılımı yaptık ancak iki görev dağılımı yapmadık. Biri futbol şube sorumluluğu, diğeri basın sorumluluğu. Önümüzdeki günlerde belki görev değişikliği yapabiliriz. Ama şu an daha öncelikli konularımız var."

"SEYİRCİ GELMEDİĞİ İÇİN HASILAT ALAMIYORUZ"

"Bursaspor'un da beklentileri var" diyen Bölükbaşı, "Seyirci gelmediği için hasılat alamıyoruz. Seyirci olmadığı için reklam alamıyoruz. Seyirci olmadığı için güçlü tezahüratı alamıyoruz. Beşiktaş eğer seyircimiz olsaydı herhalde sonuç daha farklı olurdu. O yüzden ben taraftarımıza, güçlü Bursaspor isteniyorsa lütfen Passolig alsınlar. Alsınlar ki takımlarını hem maddi hem de sonuç yönünden desteklesinler. Yönetim kurulu olarak gerçekten görevlerimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Maalesef store ürünlerimizin aynısı, çakma ürünler satılıyor. Bunu bilinçli taraftarla çözebiliriz. Bu ürünleri kesinlikle almamaları gerekiyor. Bursaspor'u düşünmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

"SABIRLI OLACAĞIZ"

UEFA ile yapılan yazışmadan bahseden Başkan Bölükbaşı, "Sabırlı olacağız. İşimizi yapacağız. İnşallah sezon sonunda ilk 5'in içinde olacağız. UEFA ile ilgili bir yazışma var. Bu yazışma eski yönetim zamanında yapılan bir yazışma. Bu konuda yazışmayı en geç yarın öbürgün göndereceğiz. Futbolcularla ilgili yazılar çıktı. Alacakları var doğrudur. Ama UEFA'ya yazacağımız yazıda bu borcun olmadığına dair yazı göndermemiz gerekiyor. Bununla ilgili futbolcularla toplantı yaptık. Sağolsunlar bununla ilgili yardımcı oldular. İnşallah önümüzdeki günlerde paranın bir kısmını, ya da tamamını öderiz" diye konuştu.

"ÇALMADIĞIMIZ KAPI YOK"

Forma reklamı ile ilgili yöneltilen soruya ise Bölükbaşı, "Bizim çalmadığımız kapı yok. Ancak kimse vermiyor. İstanbul'da bazı şirketler var onlar da randevu vermiyorlar. Bu konuda yardımlarınız olursa sevinirim. Bu yalnız bizim değil diğer kulüplerin de sorunu. Bursaspor şampiyon olduğunda herkes Bursaspor markasını kullandı. Büyük firmalar var. Bursa'nın havasını suyunu kullanıyorlar. Sonuçta beklenti içindeyiz. Kapılarında yatacağım ama maalesef yok. Bu benim ayıbım değil. Bir taraftan başarı, bir taraftan şampiyonluk isteyeceksiniz, kalıcı gelir yok. Biz bu aşamada projeleri hayata geçirip gereğini yapmaya çalışacağız" cevabını verdi.

"ALDIĞIMIZ FUTBOLCULAR ORTADA"

Yeni transferlerle ilgili açıklamada bulunan Bölükbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aldığımız futbolcular ortada. Josue'nin kulübüne 250 bin Euro kiralama bedeli, kendisine de 600 bin Euro, 30 maç oynarsa da 50 bin Euro vereceğiz. Bakambu ile 4 yıllık imzaladık. 1 milyon 800 bin Euro bonservis kendisine de 800 bin Euro. Traore 1 milyon Euro yıllık verdik. Maç başı yok. Aydın Karabulut'ta sıkıntılar oldu. 850 bin Euro'ya aldık. Sakat olduğu için hocamız ameliyat olmasını istedi. Şu an antrenmanlara başladı. Önümüzdeki günlerde bakacağız.Holmen'i Fenerbahçe'den bedelsiz aldık. Kendisine 1 milyon 50 bin Euro ödüyoruz. Emre Taşdemir 19 yaşında. 18 kulübün istediği bir futbolcuydu. Şu anda milli takımda. Aziz Eraltay daha fazla uyum sağladı. Bursaspor'a gelecekte fayda sağlayacak arkadaşımız."

"SONUÇLAR GELDİĞİNDE YORUM YAPMADAN PAYLAŞACAĞIZ"

"Denetimlerden sonra Körüstan yönetimini mahkemeye verecek misiniz?" sorusuna Bölükbaşı, " İçişleri Bakanlığı'ndan şikayet üzerine denetleme geçirdik sonuçları gelmedi. Uluslararası denetleme firmasıyla da anlaştık. 1 hafta içerisinde sonuçlar gelecek. Eski yönetim şunu yaptı, bunu yaptı diyemeyiz. Günah işleriz, ön yargılı oluruz. Sonuçlar geldiğinde yorum yapmadan basın önünde okuyacağız. Onun içerisinde ne var ne yoksa kamuoyu takdir edecek. Ben hiçbir arkadaşımı suçlayamam" yanıtını verdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaspor'da Divan Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement