Bursaspor'a Destek Yağıyor - Son Dakika
Güncel

Bursaspor'a Destek Yağıyor

Bursaspor\'a Destek Yağıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın Bursaspor'u ziyaret etti.

13.05.2011 17:32

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın Bursaspor'u ziyaret etti. Bursaspor'un, kendilerinin göz bebeği olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Tüm kurumlarımızla Bursaspor'un arkasındayız. Gerekli başvuruyu bizler de yapacağız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Bursaspor'a Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle verilen cezalara Bursa'daki tepkiler sürüyor. Bursa AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Milletvekili Sedat Kızılcıklı Özlüce Tesisleri'ne gelerek yeşil beyazlı yönetimi ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklamada bulunan partililer Federasyonun verdiği kararın ağır olduğunu söylediler. Bursaspor Yönetim kurulu adına konuşma yapan Genel Sekreter Recep Bölükbaşı, Bursaspor'un geçirdiği zor günlerde ihtiyaçları olan desteği bu ziyaretlerle aldıklarını belirterek, "Söylenecek çok şey var. Bursaspor'un üzerinde bir takım oyunlar var. TFF'den ceza var. Bursa'mızı ve kulübümüzü derinden üzmüştür. İnşallah gerekçeli kararların ardından gerekli itirazlar yapılacak ve umarım bu cezadan dönüş olur" dedi.

RECEP ALTEPE: "RAKİP TAKIMIN İÇİNE SİNİYOR MU?"

Bursaspor'un kendilerinin göz bebeği olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şunları söyledi:

"Bursaspor'umuzun yaşadığı sıkıntı ve alınan kararlar Bursa'mızı, camiamızı ve taraftarımızı mağdur duruma sokmuştur. Yapılan muameleler bizi ve Bursalıları üzmüştür. Bursalı ve Bursasporlu olmak suç olmuştur. Bursamız yumuşak karakterli milletti olarak kavgayı sevmeyen millettir. Dünyaya medeniyeti öğrettiğini biliyoruz. Geçtiğimiz sezon şampiyon olurken de takımımız da centilmenlik kurallarını uygulamıştır. Bursa'da yaşanan bir takım olaylar, alt yapısı olan olaylar, Bursaspor ile alakası olmayan olayların tamamı Bursaspor'a mal edildi. Bunlar sokakta olan toplumsal olaylar. Alınan kararların hukukla da alakası yok. Ortada hoş olmayan olaylar var. Suçlulara gerekli cezalar verilebilir. Orada kim bu işe karıştıysa onlar cezalandırılmalı. Bursaspor'un cezalandırılmasını haksızlık olarak görüyoruz. Böyle bir uygulamaya hiç şahit olmadık. Rakip takımın içine bu siniyor mu? Sahaya mı çıkıldı? Daha önce yaşanan olaylarda neden böyle bir karar uygulanmadı. Bu cezalar mutlaka kaldırılacaktır. Burada Bursaspor'un yakaladığı başarıya ceza verildiği ortaya çıkıyor. Tüm kurumlarımızla Bursaspor'un arkasındayız. Gerekli başvuruyu bizler de yapacağız. Böyle bir uygulama İstanbul kulüplerine yapılamıyor. Bunu iddia ediyoruz. Başkalarına yapamadıklarını Bursa'ya da yapmasınlar. Bu karar düzeltilecektir. "

Bursa AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise şunları söyledi:

"Üzüntü içerisindeyiz. Türkiye hukuk devleti. Yaşanan olaylar, muhatapları ortaya çıkan cezayla uygun bütünlük göstermiyor. Gerek Bursaspor'un, yönetimin, teknik ekibin, futbolcuların dahil olmadığı halde alınan kararı Bursaspor kamuoyu kabul etmiyor. En ileri düzeyde savunmalara destek vereceğiz. Kesinlikle soğukkanlı hareket etmeliyiz. Bu olayı partiler üstü götürmeliyiz. Biz tüm fedakarlığa hazırız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaspor'a Destek Yağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement