Bursa, Yeni Bir Eğitim Yuvasına Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Bursa, Yeni Bir Eğitim Yuvasına Kavuşuyor

Bursa, Yeni Bir Eğitim Yuvasına Kavuşuyor

2014-2015 öğretim yılında eğitime başlayacak Tofaş Fen Lisesi, Türkiye'ye başarılı gençler yetiştirecek.

15.03.2014 12:22

Tofaş Fen Lisesi…

Türk otomotiv sektörünün öncülerinden Tofaş, Bursa'da hayata geçirilecek Tofaş Fen Lisesi projesini, düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı. Fen Lisesi'nin değer verdikleri bir proje olduğunu belirten Tofaş CEO'su Kamil Başaran; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ferudun Kahraman ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın katıldığı toplantıda, konu hakkında bilgi verdi. DOSAB'ın 2012 yılı sonunda başladığı ve Tofaş'ın katkılarıyla hayata geçirilecek fen lisesi inşaatının, Ağustos ayında tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edileceğini açıkladı. 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlayacak Tofaş Fen Lisesi, Nilüfer ilçesinin Özlüce mevkiinde yer alıyor. Toplam 12.257 m2'lik alanda 16 derslik, 280 kişi kapasiteli 70 yurt odası ve bir spor salonu bulunacak lisede, 384 öğrencinin eğitim alması planlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Tofaş CEO'su Kamil Başaran, "Ülkesine ve Bursa'ya katkı sağlama misyonuyla hareket eden Tofaş olarak, böylesine değerli bir projeye dahil olmaktan gurur duyuyoruz. DOSAB'la el ele verdiğimiz eğitim projesini bugün sizlerle paylaşmak, bizi ayrıca mutlu ediyor. Eğitimin önemine çok inanıyor, ülkemizin geleceği için nitelikli insan kaynağına ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bursa Valiliği'nden aldığımız güçle, bu güzel projeyi Ağustos ayında tamamlayacağız. Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden öğrencilerin eğitim göreceği Tofaş Fen Lisesi, başarılı gençler yetiştirecek bir bilim yuvası olacak. Geleceğe yön verecek pek çok gencin bu okulun sıralarından çıkacağına gönülden inanıyoruz. Tofaş olarak, öğrencilerimizi yakından takip edecek, onların başarılarıyla gurur duyacağız. Bundan sonra da Bursamıza ve ülkemize değer katacak yeni projelerde görev alma kararlılığımızı sürdüreceğiz." dedi.

Basın toplantısına katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bu güzel eğitim kurumunun şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese; DOSAB ve Tofaş'a teşekkür ediyorum. Tofaş Fen Lisesi, iki kurum arasındaki güçlü işbirliğinin ürünü oldu ve eğitime katkı alanında bir bayrak yarışına dönüştü. Yeni eğitim projelerinin İlimize kazandırılması konusunda, bütün kuruluşlarımıza önemli görevler düşüyor. Eğitimle ilgili yatırımlarda gönüllü insanlarımızın devletin yanında olmaları çok önemli bir husustur. Herkesin bu bilinçle hareket etmesi ve bugünkü gibi başarılı inovatif projeleri hayata geçirmesi gerektiğine inanıyorum. Okulumuz bittiğinde inşallah açılışını da birlikte yaparız"dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman; "DOSAB'ın öncü yapısı sadece altyapı ve hizmetlerinde değil, sosyal sorumluluk noktasında da dikkat çekiyor. Eğitim, DOSAB için her zaman öncelikli konulardan birisi oldu. Fen Lisesi projesi de bu kapsamda değerlendirdiğimiz ve önem verdiğimiz bir çalışma. Tofaş ve DOSAB'ın sosyal sorumluluk anlayışlarının bir sonucu olarak güçlerini birleştirdiği projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa, Yeni Bir Eğitim Yuvasına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement