Bursalılar Termik Santral İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Bursalılar Termik Santral İçin Yürüdüler

Bursalılar Termik Santral İçin Yürüdüler

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesinde kurulmak istenen termik santral için toplanan 200 kişi, DOSAB binası önünde eylem yaptı.

07.03.2015 17:06  Güncelleme: 17:08

Termik santral için yürüdüler

BURSA'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş mahallesinde kurulmak istenen termik santral için toplanan 200 kişi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin (DOSAB)binası önünde eylem yaptı.

'DOSAB Termik Santralına Hayır Platformuö üyeleri termik santral projesinin iptal edilmesi için bugün eylem düzenledi. DOSAB Cami önünde toplanan 200 kişi DOSAB binasına doğru yürüdü. 'Termik yapma boşuna yıkacağız başına' 'vur vur inlesin, DOSAB dinlesin? sloganlarını atan grup ellerinde 'İklimi değil sistemi değiştir' 'Nilüfer uyuma ovana sahip çık? 'temiz hava solumak istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. DOSAB binası önünde açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, yetkili kurumların daha önce defalarca uyarıldığını ancak uyarılara aldırış edilmediğini söyledi. Mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Aksoy, 'Meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının, en önemlisi halkın taleplerine kulak tıkayan, dayatmacı anlayışa boyun eğen, aldıkları emirleri uygulayan kurumları protesto ediyoruz. Kar ve rant hırsının gözlerini kör, kulaklarını ise sağır ettiği, halkın sağlığını ve geleceğini, Bursa ovasının toprağını, suyunu, havasını ve tarımını hiçe sayan DOSAB yetkililerini uyarıyoruz. DOSAB Termik Santraline Hayır Platformunun 'Termiğe inat yaşasın hayat mücadelesi' ÇED süreci ve DOSAB termik santral projesi iptal edilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecekö dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursalılar Termik Santral İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement