Bursa Smmmo'dan Buruk Kutlama - Son Dakika
Güncel

Bursa Smmmo'dan Buruk Kutlama

Bursa SMMMO'dan buruk kutlamaBursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), '1-7 Mart Muhasebe Haftası' nedeniyle düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

03.03.2019 10:11

Bursa SMMMO'dan buruk kutlama

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), '1-7 Mart Muhasebe Haftası' nedeniyle düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Törende açıklamalarda bulunan Bursa TMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez görevleri başında hayatını kaybeden meslektaşlarını anarak " Gelişmiş batı ülkelerinde yüz yıl önce ülkemizde ise ancak otuz yıl önce yasal statüsüne kavuşan ve geçen bu süre zarfında dünya ile farklarını gideren, ülke ekonomisine önemli katkılar sunan mesleğimiz ve meslektaşlarımız ile beraber, Muhasebe Haftası'nı hüzünle karşılıyoruz" dedi.

Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende bir araya gelen SMMMO üyeleri Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Bursa SMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ve çok sayıda muhasebecinin katıldığı törende yaşamını yitiren muhasebeciler anıldı. 'Muhasebe Haftası'nı hüzünle karşıladıklarının vurgulayan Sönmez " Meslektaşlarımız ağır iş yükü altında canları pahasına görevlerini yerine getirme gayreti içerisindeler. Yaşadığımız sorun ve sıkıntılar maalesef son zamanlarda birçok meslektaşımızı görevi başında kaybetmemize neden oldu. İşleri başında hayatlarını kaybeden meslektaşlarımız Mersin SMMM Odamızdan İbrahim Bilsel, Serkan Serpin, Eskişehir SMMM Odamızdan Cemal Pekcan, Süleyman Özmen Korç, Halil Hancı ve Ankara SMMM Odamızdan Veyis Biçer'in ailelerine ve tüm meslek camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hasta olmaya bile hakkımız yok"

Sönmez, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizerek çalışma şartları ve sürelerine sitemde bulundu. Sönmez sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Görüyoruz ki; meslek mensupları olarak sorumluluklarımız çok fazla ve hasta olmaya bile hakkımız yok. Hepimizin bildiği gibi 3568 sayılı meslek yasamız, 30 yıl önce çıkmış ve artık güncelliğini yitirmiştir. Sürekli değişen mevzuatla asla dinlenme fırsatı olmayan bizlerin; hiçbir tatili ve mücbir sebebi bulunmamaktadır. Yasalaşması için büyük mücadele verdiğimiz mali tatil olarak çıkan düzenlemenin bile bizlere hiçbir katkısı yoktur.Meslektaşımız birçok sorunla baş başa bırakılmış, angaryalara boğulmuş, bu emeğine karşılık kamudan hiçbir gelir elde edemediği gibi personelini, kirasını, bilişim, yazılım, kırtasiye vb. giderlerini dahi karşılayabilmek için yoğun çalışma temposuna girmiştir"

Bursa Smmmo\'dan Buruk Kutlama
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Smmmo'dan Buruk Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement