Bursa ) Siyah İncir Üreticileri Satışımız Artar - Son Dakika
Güncel

Bursa ) Siyah İncir Üreticileri Satışımız Artar

Bursa ) Siyah İncir Üreticileri Satışımız Artar

Bursa'nın da aralarında bulunduğu 7 kentteki modern meyve bahçelerinde üretim yapan Alara Fidan ve Alanar Meyve'nin ihraç ettiği ürünlerden Bursa Siyah İncirinin, hamilelik bulantıları çeken İngiltere veliaht prensi William'ın eşi Cambridge...

28.01.2013 19:26

Bursa'nın da aralarında bulunduğu 7 kentteki modern meyve bahçelerinde üretim yapan Alara Fidan ve Alanar Meyve'nin ihraç ettiği ürünlerden Bursa Siyah İncirinin, hamilelik bulantıları çeken İngiltere veliaht prensi William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton tarafından tadılması üretici ve ihracatçıları sevindirdi. Alara Fidan daha önce siyah inciri İngiltere Kraliçesi, Beckham Ailesi, Sting, Madonna ve Gwyneth Paltrovv gibi birçok ünlü ismin alışveriş yaptığı mağazalara da satmıştı. Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı, 4 yıl önce İngiltere Kraliçesi'nin siyah inciri tattığını belirterek, Bu egzotik meyveyi gelinine tavsiye etmiş olabilir dedi.

Temmuz ayında doğum yapacak olan Düşes Kate Middleton'un kendisini hamileliğinin ilk haftalarında hastanelik eden bulantılar nedeniyle lavanta bisküvisinden hipnoza kadar birçok yolu denedikten sonra çözümü siyah incirde bulduğu haberinin ardından, Bursa Siyah İnciri ihracatının, Alara Fidan tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Ürettikleri meyveleri yurtdışındaki marketlere de sattıklarını belirten Alara Fidan CEO'su Yavuz Taner şunları söyledi

Türkiye, Bursa Siyah İnciri'ni Avrupa'ya tanıttı. Meyvemiz popülaritesini arttırmış durumda. 20 sene önce yapılan çalışmalar sonrası bugünlere gelindi. 20 sene önce İngiltere'de yaptığımız ankette kuru incirin tanınmış olduğunu öğrendik. Ancak taze inciri ankete katılanlardan sadece yüzde 2'sinin tatmış olduğunu öğrendik. İhracatçıların çalışması artan şekilde devam etti. Şu an ise Avrupa'ya ağırlıklı olmak üzere 12- 13 bin ton incir ihracatı gerçekleştiriyoruz. 20 sene önce ise bu oran sıfıra yakındı. Siyah inciri İngiltere Kraliçesi, Beckham Ailesi, Sting, Madonna ve Gwyneth Paltrovv gibi birçok ünlü ismin alışveriş yaptığı mağazalara da satılıyor.

'EGZOTİK MEVYE'

Bursa Siyah İnciri'nin egzotik meyve olarak adlandırıldığını ve Avrupa'da her geçen gün popülaritesini arttırdığına işaret eden Taner, tüketimin keyfi değil, sağlık açısından da önem kazandığını vurguladı. Taner, Bunlar güzel haberler. Her sene bir artış oluyor. Bu haberler daha da artışı hızlandıracaktır. Pozitif bir yansıma olacaktır diye konuştu.

'Bursa Siyahı' olarak adlandırılan incirle ilgili gelişmeler ihraççıları da sevindirdi. Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Başkanı Salih Çalı, Bursa'nın Siyah İnciri'nin İngiltere Kraliyet ailesinin mutfağına girişinin sevindirici olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa ) Siyah İncir Üreticileri Satışımız Artar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement