Bursa - Mide Bulantısı Için Gitti Böbrek Naklini Oldu - Son Dakika
Güncel

Bursa - Mide Bulantısı Için Gitti Böbrek Naklini Oldu

Mide bulantısı için gitti böbrek naklini olduEdip TEKİN / BURSA, (DHA) ? YALOVA'da ikamet eden 32 yaşındaki Tolga Pesenli, geçtiğimiz yıl diş ağrısı sebebiyle çok miktarda ağrı kesici içince mide bulantıları başladı.

15.03.2017 12:27

Mide bulantısı için gitti böbrek naklini oldu

Edip TEKİN/ BURSA, (DHA) ? YALOVA'da ikamet eden 32 yaşındaki Tolga Pesenli, geçtiğimiz yıl diş ağrısı sebebiyle çok miktarda ağrı kesici içince mide bulantıları başladı. Tedavi olmak için Bursa'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne gelen Pesenli, aşırı dozda ağrı kesici içtiği için böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. 2 ay diyalize girdikten sonra Bursa Acıbadem Hastanesi'nde böbrek nakli olan Pesenli yeniden sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadı. 5 yıl içinde 500'üncü naklin gerçekleştirdiklerini belirten Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, başarılarını hastane çalışanlarıyla birlikte kutladı.

Yalova İl Özel İdaresi'nde sözleşmeli personel olarak çalışan 32 yaşındaki Tolga Pesenli, geçtiğimiz yıl diş ağrısı sebebiyle aşırı dozda ağrı kesici aldı. Korktuğu için diş doktoruna gitmeyen Pesenli, bir süre sonra mide bulantısı şikayetiyle Yalova'daki devlet hastanesine gitti. Ancak bulantıları durmayan Pesenli, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne gelerek tedavi oldu. Muayene sonucunda Pesenli'nin diş ağrısı sebebiyle aldığı aşırı dozdaki ağrı kesicilerin böbreklerine zarar verdiği ve böbreklerinin iflas ettiği ortaya çıktı. 2 ay boyunca diyalize giren Pesenli, Bursa Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi.

BABA FEDAKARLIK YAPTI

Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay'ın tedavi ettiği Pesenli'ye, Yalova'da hurdacılık yapan 52 yaşındaki babası Yılmaz Pesenli böbreğini verebileceğini söyledi. Bunun üzerine baba ve oğul ameliyata alındı. Bursa Acıbadem Hastanesi'nin 5 yıl içinde 500'üncü böbrek naklini yaptığı Pesenli, sağlığına kavuşmanın sevincini nakli yapan Prof. Dr. Oktay ve babasıyla paylaştı.

Diyalize girmenin kendisi için sıkıntılı olduğunu aktaran Tolga Pesenli, 'Suya hasret kalıyorsunuz. Sağlığınızdan oluyorsunuz. Böbrek nakli benim için yeniden hayata dönüş oldu' dedi. Baba Yılmaz Pesenli ise, 'Böbreğimi oğluma vermeyeceğim de kime vereceğim' diyerek yaptığı fedakarlığı dile getirdi.

TÖRENLE PASTA KESTİLER

2012 yılından bu yana Bursa Acıbadem Hastanesi'nin 500'üncü böbrek naklinin Tolga Pesenli'ye yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Oktay, nakiller sırasında ulaştırma ekibinden hemşiresine, lobarantına, branş doktorlarına kadar emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti. 500'üncü nakli pasta keserek kutlayan ekibin başında bulunan Prof. Dr. Oktay, '500 naklin 294'ü canlı, 206'sı kadavradan gerçekleştirildi. Bu nakillerde tüm çalışanlarımız bu sevinci hak ediyor. Bir insanı sağlığına kavuşturmanın heyecanını ekip olarak yaşadık. ' diyerek pastayı kesti.

BOYUT: 134 mb

SÜRE: 4,12

Bursa - Mide Bulantısı Için Gitti Böbrek Naklini Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Mide Bulantısı Için Gitti Böbrek Naklini Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement