"Bursa Konuşmaları" Programı - Son Dakika
Güncel

"Bursa Konuşmaları" Programı

"Bursa Konuşmaları" Programı

Akat ve Yazgan, Türk ekonomisi ve 2012 öngörüleri ışığında çarpıcı değerlendirmelerde bulundular.

23.01.2012 13:21  Güncelleme: 13:59

BİLGİBursa Merkezi tarafından organize edilen "Bursa Konuşmaları" programının ilk konukları Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve Prof.Dr. Ege Yazgan, Türk ekonomisi ve 2012 öngörüleri ışığında çarpıcı değerlendirmelerde bulundular.

Laureate International Universities ağının üyesi, Türkiye'nin "tek gerçek uluslararası üniversitesi" olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bursa'da kurulu bulunan BİLGİBursa Merkezi bünyesinde "Bursa Konuşmaları" etkinliklerini başlattı.

"Bursa Krizden Avantajlı Çıkabilir"

Etkinlikte ilk olarak sözü alan Prof. Dr. Ege Yazgan, 2012'de beklenen krizin 2008 yılı kadar olumsuz etkilemeyeceğini ifade ederek; "2008 yılında başlayan kriz tüm dünyayı ciddi anlamda etkilemişti. Ancak 2012 yılında bu kadar kötü bir gidiş beklemiyoruz. Türkiye olarak kamu maliyesi konusunda başarılı bir dönemdeyiz. Bir kriz oluşması durumunda Türkiye kamu maliyesinde küçük oynamalar ile ekonomiyi düzeltebilir.

Bu enflasyon olarak dönecek olsa da ekonomiyi toparlama anlamında fayda sağlayacaktır. Bu nedenle bu krizin Türkiye'yi 2008 krizi ile aynı oranda etkilemeyeceğini düşünüyorum. Ancak AB ülkelerinde bu kriz kolay atlatılamayacak. Hatta AB ülkelerinde iyi bir mali disiplinle ancak 10 yıl içinde toparlanma olabilir diye düşünüyorum. AB krizi her ne kadar Türkiye'yi etkileyecek olsa da Bursa için kriz fırsat doğurabilir. Eğer Bursa'dan alınan ürünlere talep aynı oranda devam ederse, kur artışı nedeni ile Bursa'daki firmaların kârlılıkları artabilir. Bu da krizin fırsata dönmesini sağlar" dedi.

Prof. Dr. Asaf Savaş Akat : "Türkiye'nin Kamu Borcu Tüm AB Ülkelerinden Az"

Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise Türkiye'nin ekonomik verilerini detayları ile paylaştığı konuşmasında 2012 yılı tahminlerini verdi.

Akat yaptığı konuşmada ; "Türkiye ekonomisini çok büyük başarı hikâyesi olarak söyleyemesek de kötü olduğunu da kimse söyleyemez. Şunu belirtmekte fayda var ki Türkiye kamu düzeltmelerinde büyük bir iş

başardı. Birçok ülkenin yapamayacağını yaptı. Türkiye'nin kamu borcu şu anda tüm diğer büyük AB ülkelerinden daha az. Hazinemiz borçsuz. Bütçe açığı yok.Bunu Türkiye ekonomisinin güçlü yönü olarak ifade edebiliriz. 2012 yılı sonunda öngördüğümüz rakamlara bakacak olursak Asaf Savaş Akat olarak benim kişisel tahminlerim; büyüme yüzde 4,5, enflasyon yüzde 6,5, cari açık yüzde 6, Dolar ise 2,05 TL seviyesinde olacak" dedi.

"Bursa Konuşmaları" programının ilk etkinliği katılımcıların soru ve cevapları ile sona erdi.

Bursa Konuşmaları Programı

BİLGİBursa Merkezi tarafından gerçekleştirilen Bursa Konuşmaları programı devam ediyor.

Önümüzdeki programın detayları ve tarihleri;

28 Ocak Cumartesi 14:00

Prof. Dr. Deniz

Ülke Arıboğan & Emre Gönen

4 Şubat Cumartesi 14:00

Prof. Dr. Oral

Erdoğan & Yüce Zerey

11 Şubat Cumartesi 14:00

Prof. Dr. Şule Özmen ve Yrd. Doç. Dr.Metehan Sekban

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bursa Konuşmaları' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement