Bursa Kent Konseyi'ne Amerika'dan Akademik Davet - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi'ne Amerika'dan Akademik Davet

Bursa Kent Konseyi\'ne Amerika\'dan Akademik Davet

Prof. Dr. Erdoğan Gürmen, Dr. Osman Kandara ile BTÜ Prof. Dr. Osman Kopmaz, BKK Başkanı Semih Pala'dan kent konseyi hakkında bilgi aldılar.

08.10.2013 18:49

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Amerika'daki Türk akademisyenler Prof. Dr. Erdoğan Gürmen, Dr. Osman Kandara ile Bursa Teknik Üniversitesi'nden (BTÜ) Prof. Dr. Osman Kopmaz'ı makamında ağırlayarak kent konseyi yapısı hakkında bilgi verdi.

ABD'nin Louisiana eyaletinin başkenti BatonRouge'da bulunan devlet üniversitelerinden Southern Üniversitesi'nin Türkiye temsilcisi Doç. Dr. Osman Kandara, ABD Urbana Champaign Illinois Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erdoğan Gürmen ve BTÜ Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, BKK Başkanı Semih Pala'yı ziyaret etti. Ziyarette, BKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal, çalışma grubu üyeleri

Mutlu Çatalkaya, Beyhan Kavasoğlu, Vildan Salihçavuş ve Elif Aydın hazır bulundu.

Kent konseylerinin demokrasi kültürü açısından önemli olduğunu belirten Semih Pala, 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüyle beraber Bursa'ya ve şehre faydalı işler yaptıklarını söyledi. Dünya çapında iş yaptıklarını da ifade eden Pala, son örneğinin ise dünyanın ikinci büyük fotoğraf festivali (The Biggest Photo Exhibition in the World) olan Uluslar arası Bursa Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest) olduğunu dile getirdi. Kent konseyi yapısını da anlatan Pala, daha sonra konuklara çalışma ofislerini, Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun çalışma odasını ve Merinos AKKM Fuar Alanı'ndaki dünyanın en büyük fotoğraf sergisini gezdirdi. Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal, konuklara filografi çivi sanatı yapımı bir tablo hediye etti.

Southern Üniversitesi'nin Türkiye temsilcisi Kandara ise, kent konseyi yapısını çok faydalı bir yapılanma gördüğünü belirterek, Bursa Kent Konseyi'ni ve Kültür Sanat Çalışma Grubu'nu Amerika'ya davet etti. Ziyaretin sonunda konuklara BKK çalışmalarını ve yapısını anlatan bir kitap seti hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi'ne Amerika'dan Akademik Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement