Bursa Kent Konseyi'nden Güvenlik Semineri - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi'nden Güvenlik Semineri

Bursa Kent Konseyi\'nden Güvenlik Semineri

Mustafa Çevik'in konuşmacı olarak katıldığı seminer, Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda gerçekleştirildi.

21.04.2012 08:57

Bursa Kent Konseyi Kent Güvenliği Çalışma Grubu tarafından, Bursa Toplum Destekli Polis Merkezi işbirliğiyle düzenlenen seminerde, kent konseyi üyeleri güvenlik tedbirleri konusunda bilgilendirildi.

Mahalle polisi Mustafa Çevik'in konuşmacı olarak katıldığı seminer, Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda gerçekleştirildi. Konsey üyelerine 'Toplum Destekli Polislik' hakkında bilgi veren Çevik, bugüne kadar 126 veli toplantısı, bin 753 adet öğrenci faaliyeti yaptıklarını söyledi.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin'in de katıldığı toplantıda Bursa'da yaşanan 'Evden Hırsızlık' konusuna dikkat çeken Çevik, yakalananların genelde genç, eğitimsiz, hırsızlıktan sabıkalı olduklarını, başka şehirlerden hırsızlık yapmak üzere günübirlik geldiklerini ve ekip halinde hareket ettiklerini belirtti. Çevik, binaların çevresinde alınacak basit önlemlerle hırsızlık olaylarının önlenebileceğini de kaydetti. Telefonla yapılan dolandırıcılığa karşı da vatandaşların uyanık olmasını vurgulayan Çevik, "Evinize geldiğinizde camınızın kırıldığını ya da kapınızın aralık olduğunu fark ederseniz, evinize giren şahıs ya da şahıslar hala içeride olabileceğinden eve girmeyin. Sakin olun ve hemen 155'e haber verin" dedi.

Çevik, polisi ilgilendirdiği düşünülen ve tedbir alınmadığı takdirde suç oluşumuna sebep olabilecek her konuda mahalle polisi ile irtibat kurulması gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi'nden Güvenlik Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement