Bursa Kent Konseyi`nden Bursa Barosu"na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi`nden Bursa Barosu"na Ziyaret

Bursa Kent Konseyi`nden Bursa Barosu"na Ziyaret

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Yürütme Kurulu Üyeleriyle Birlikte Bursa Barosu'nun Yeni Başkanı Zekeriya Birkan'ı Makamında Ziyaret Ederek Çalışmalarında Başarılar Diledi.

22.06.2011 22:14

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Vekili Ayşe Hacıoğlu, yürütme kurulu üyeleri Cemil Tekin, Şuayip Toprak, Yasin doğru, Arif Çelenk ve Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku'nun katıldığı ziyarette konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Barosu'nu ziyaret etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Bursa Kent Konseyi'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Pala, 33 çalışma grubu, 6 ayrı çalışma ofisi ve 4 meclisle birlikte 2 yılda 2 bin etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla yeni bir Bursa markası olarak yol aldıklarını ifade eden Başkan Pala, herkese ve her kesime açık olduklarını ve demokrasi platformu oluşturduklarını dile getirdi. Bursa Barosu'nun Bursa Kent Konseyi'nin katılımcıları arasında olduğunu hatırlatan Başkan Pala, "Bursa'nın tüm kurumları önemli olduğu gibi Bursa Barosu da önemlidir.

Bunun bizler de farkındayız. Çünkü modern dünyada en önemli kavram hukuktur. Ülkemizin de hukukun üstünlüğü ölçüsünde yol almasını istiyoruz. Milli iradelere karşı yapılan tüm müdahalelerin de karşısındayız. Kent Konseyleri, toplumun özgürleşmesi açısından önemli kurumlardır. Kent konseylerinin yapısında demokrasi, insan hakları ve özgürlükler vardır. Bizler tüm katılımcı kuruluşlarımızın bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istiyoruz. Bursa Barosu'nu da çalışmalarımızda daha aktif olarak yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan ise hukukun ve baronun önemini bilen Bursa Kent Konseyi'nin ziyaretinden onur duyduğunu söyledi. Dünyada artık ülkelerin değil kentlerin öne çıktığı bir dönemin yaşandığını anlatan Başkan Birkan, şehirlerin yaptıkları çalışmalarla ülkelerinin önüne geçtiğini, şehirlerin markalaşma süreçlerinde kent konseyi gibi yapıların çok önemli rolleri bulunduğunu kaydetti. Dünyada devlet organizasyonlarının değil, sivil organizasyonların öne çıktığını da görüldüğünü belirten Birkan, "Demokrasi, hukukun üstünlüğü artıkça sivil inisiyatifler gelişmektedir.

Bunun en belirgin örneği de o kentin hemen hemen tek başına sözcüsü olan kent konseyleridir. Bu sivilleşmeyi en belirgin olarak Bursa Kent Konseyi'nde görebilmekteyiz. Kent konseyleri çalıştıkça ülkemize daha çok hukuk, insan hakları ve demokrasi gelecektir. Biz baro olarak kent konseylerinin öneminin farkındayız. Bursa Kent Konseyi'nin de doğal üyelerinden birisiyiz. Elimizden gelen katkıyı vermeye de hazırız. Bursa Kent Konseyi bu dönemde ciddi çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların gelişerek devam etmesini diliyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Pala, Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan'a Bursa Kent Konseyi'nin çalışmaların anlatan bir set hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi`nden Bursa Barosu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement