Bursa Esnaf Odası Başkanını'ndan CHP İl Başkanı'na Beddua - Son Dakika
Güncel

Bursa Esnaf Odası Başkanını'ndan CHP İl Başkanı'na Beddua

Bursa Esnaf Odası Başkanını\'ndan CHP İl Başkanı\'na Beddua

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, dün düzenlediği basın toplantısında Kestel İlçesi'ndeki Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nin Bursa 3'üncü İdare Mahkemesi kararı ile esastan iptal edildiğini ve Danıştay'a taşındığını söyleyen CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a, "Allah bu esnafa çektirdikleri için ona cehennemin en köşe yerini nasip etsin" diye beddua etti.

08.09.2011 12:50

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, dün düzenlediği basın toplantısında Kestel İlçesi'ndeki Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nin Bursa 3'üncü İdare Mahkemesi kararı ile esastan iptal edildiğini ve Danıştay'a taşındığını söyleyen CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a, "Allah bu esnafa çektirdikleri için ona cehennemin en köşe yerini nasip etsin" diye beddua etti.

BESOB'a bağlı oda başkanları ve yöneticileri dün akşam Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Eğitim Binası'nda bir araya geldi. Toplantıya Vali Şahabettin Harput, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, AK Parti Bursa eski Milletvekili Mehmet Tunçak katıldı. BESOB'un faaliyetleri ve esnafın sorunları hakkında değerlendirme yapan BESOB Başkanı Arif Tak, dün düzenlediği basın toplantısında Kestel İlçesi'ndeki Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nin Bursa 3'üncü İdare Mahkemesi kararı ile esastan iptal edildiğini ve Danıştay'a taşındığını söyleyen CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a tepki gösterdi.

'ALLAH CEHENNEMİN EN KÖŞESİNİ NAPİ ETSİN'

43 yıllık esnaflık hayatı boyunca her zaman esnafın menfaatini düşündüğünü belirten Arif Tak şunları söyledi:

"Çataltepe'de rant sağlanıyor deniliyor. Esnafın menfaati için tabiî ki sağlanacak. Yapılan itirazlar sonucunda 700 milyon metrekarelik bir alan 300 milyon metrekareye indirildi. Valimiz de dahil herkes bize destek veriyor. Biz parti düşmanı değiliz. Ama CHP'yi bizim önümüze koydular 'Saldırın' diyorlar. Bir il başkanı var Gürhan Akdoğan. Sizin desteğiniz olduğu sürece onunla muhatap olmayacağım. Şu anki il başkanı kendi egosunu tatmin ediyor. Allah'tan dileğim. Bu esnafa çektirdikleri için cehennemin en köşesinden yer nasip etsin ona. 4 bin kişi orada kayıtlı, bu 4 bin kişiyi nasıl karşısına alıyor. Ben arkadaşlarıma hep sabırlı olun dedim. Gürhan Akdoğan size vız gelir dedim. Biz CHP'ye karşı değiliz, CHP'nin birçoğu bizi destekliyor"

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDAN ONAY ALDIK

Sanayi Sitesi Projesi için hiçbir yasal sıkıntıları kalmadığını kaydeden Tak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim yasal hiçbir şekilde sıkıntımız yok. Mahkeme kararını verdi. Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onayımızı aldık. Politikacı bunu irdeler, haberi olur. Bizim zaten TOKİ Başkanı olduğu dönemden Erdoğan Bayraktar ile protokolümüz var. Şimdi Çevre ve Ormancılık Bakanı. Gerekli muameleleri yaptılar, onayları verdiler. Yazı arkadan geliyor. 10 gün önce onaylandı projemiz. Mahkeme 1/1000 planı Belediye ve İl Genel Meclisi onaylamayacağı yönünde karar verdi, biz de bu karar yönünde Bakanlıktan onayımızı aldık. "

32 MİLYON TL'YE DAHA İHTİYACIMIZ VAR

Esnaftan proje için 47 milyon TL topladıklarını bunun bir kısmını iade etmek zorunda kaldıkları için 33 milyona indiğini ifade eden Arif Tak, "Biz TOKİ'ye 37 milyon TL teslim ettik. Çıkan mahkeme kararları nedeniyle kamulaştırma bedelleri bize kaldı. Proje için 32 milyon daha gerekli. Bunu BESOB'a kayıtlı üyelerden toplayacağız. Parayı 10 taksitle yavaş yavaş ödeyeceğiz. Sadece proje için 5 milyon 300 bin TL harcandı. Bunların hesabını tek tek vermeye hazırız, bir tek Gürhan Akdoğan'a vermeyeceğiz. "

BESOB Başkanının eleştirilerini dikkatle dinleyen CHP Milletvekili Turhan Tayan, konuşması bittiğinde Tak'ı alkışlamadı.

Vali Şahabettin Harput da, 104 odaya kayıtlı 100 bin üyesi bulunan BESOB'un toplumun omurgasını oluşturduğunu belirterek, bu omurgayı oluşturan on binlerce insanın güçlü olmasının Türkiye'yi güçlü kıldığını dile getirdi. Vali Harput, birlik ve beraberlik olduğu sürece esnafın daha da ilerilere gideceğini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Esnaf Odası Başkanını'ndan CHP İl Başkanı'na Beddua - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement