Bursa'daki orman yangını - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki orman yangını

Bursa\'daki orman yangını

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Uludağ'daki Milli Park bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İnşallah bugün söndürüleceği...

04.11.2013 15:36

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Uludağ'daki Milli Park bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İnşallah bugün söndürüleceğini ümit ediyoruz" dedi.

Coşkun, yaptığı açıklamada, yangının sarp alanda çıktığını, bunun için müdahale etmekte zorlandıklarını söyledi.

Havadan ve karadan müdahaleyi sürdürdüklerini ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

"Burası milli park, sarp arazi, arka planda görüldüğü gibi yol yok. Maalesef müdahalemiz çok zor oluyor. İşçilerimizle gece boyunca müdahale ettik. Ulaşabilir, yolun olduğu noktalarda makineler, olmayan yerlerde uçaklar devreye girdi. 6 noktada aslında yangın var, rüzgar çıktıkça bir anda yangın etrafa sıçrayabiliyor. 100-200 metre ileride tekrar yangın başlayabiliyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda iki uçak İstanbul'dan geldi Türk Hava Kurumundan. Ayrıca 150 kadar da sahada işçimiz, 22 teknik elemanımız var. Müdahale ediyoruz. İnşallah bugün söndürüleceğini ümit ediyoruz."

Vatandaşları orman yangınlarına karşı alınacak önlemler konusunda uyaran Coşkun, şunları kaydetti:

"Örtü' olarak tabir ettiğimiz gazel yangını. Ancak bölgede kayın ve köknar ağaçları var. Dün gece altı noktada büyüdü. Rüzgarın etkisiyle yangın bir anda etrafa sıçradı. İnsanlar eğlenmek, gezmek, temiz hava almak için veya kestane toplamak için geliyorlar. Uludağ göz bebeğimiz. Buraya gelen vatandaşlarımız ormanda gezerken ateş yakmasınlar. Sönmemiş sigara atmasınlar. Yangın sırasında yürüdük patikadan, sönmemiş ateşler gördük. Bu çok acı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki orman yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement