Bursa'da Fetih Yürüyüşü Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Fetih Yürüyüşü Coşkusu

Bursa\'da Fetih Yürüyüşü Coşkusu

Bursa'nın fethinin 685'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Fetih Yürüyüşü düzenlendi.

09.04.2011 18:35

Bursa'nın fethinin 685'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Fetih Yürüyüşü düzenlendi.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi gerçekleştirilen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen 'Fetih Yürüyüşü' binlerce kişiyi bir araya getirdi. Konfetiler eşliğinde Saltanat Kapı'dan başlayan yürüyüşe ev sahibi Osmangazi Belediyesi Başkanı Ak Partili Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Ak Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ve Balkanlardan gelen kardeş belediyelerin temsilcileri katıldı.

Yürüyüşte şenlik coşkusu, mehter takımı ve kılıç kalkan ekiplerinin gösterisiyle doruğa ulaştı. Kortejin geçişi sırasında protokolü alkışlayan vatandaşlar da şenlik coşkusuna ortak oldu. Temsili Osman Gazi'nin ve atlı birliklerin şehrin merkezinden geçişlerini görmek isteyen Bursalılar, fotoğraf çekme yarışına girdi.

Dev bir kortej eşliğinde gerçekleşen Fetih Yürüyüşü, Saltanat Kapı, Atatürk Caddesi, Setbaşı Köprüsü, Gökdere Bulvarı güzergahında devam ederek Kamberler Parkı'nda tamamlandı.

Şenliğin büyük ilgi görmesinden mutlu olduklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa olarak muhteşem bir gün yaşıyoruz. Tarihi ile şanlı güzel şehrimizin fethinin 685'inci yıldönümünde böylesine coşkulu ve renkli bir şenliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

Yürüyüş sonunda tüm katılımcılara pilav ikramında bulunuldu ve halk dansları ekipleri gösteri yaptı. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Fetih Yürüyüşü Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement