Bursa'da 'Etkin Dayanışma` Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 'Etkin Dayanışma` Başladı

Bursa\'da \'Etkin Dayanışma` Başladı

Bursa 'Etkin Şehir' projesi, Bursa Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Mustafa Esgin´in 'Sağlık Turizmi' sunumu ile start aldı.

10.01.2013 15:40  Güncelleme: 17:16

Resmi ve sivil kurumlar arası dayanışmanın artırılmasının amaçlandığı etkinliğe MESO, BUSAT, U.Ü. İlahiyat Fakültesi, SGK, Aile Akademisi, Yıldırım Kent Konseyi, Nilüfer Hatun AKSED, Tabipler Odası Bursa Şubesi, BESOB, İlim Yayma Cemiyeti, ve BİHMED'in başkan ve yöneticileri katıldı. Etkinlikte konuşan Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Esgin, sağlık turizmi trendinin kaçırılmaması için ufuk açıcı, şehri kuşatıcı ve toplam kalite odaklı makro projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı. Etkin Şehir Projesini, şehrin dinamikleriyle dayanışma ve ortak hedefe yönelik birlikteliği kapsaması nedeniyle önemsediklerini ifade eden Esgin, "Sağlık turizmi açısından yapılacak atılımlar noktasında STK olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme çabasındayız.

Yerelde, ulusalda ve uluslararasındaki girişimlerimizi kamuoyu ile paylaşmanın yanı sıra; etkin şehir proje ortaklarıyla dayanışma içinde bu bilincin tüm şehre yayılması noktasında sunumlarımız bir program dahilinde devam edecektir. Etkin bir şehir, içinde yaşayan insanların oluşturdukları ortak hedeflere birlikte çalışarak ulaşılabileceğinden bu kuşatıcı ve etkinleştirici projesi sebebiyle başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere tüm çalışanları ve proje ortağı kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Etkin Şehir Projesinin ilk adımı olan "Bir Derste Bursa" etkinlikler zincirine "Bir Derste Kaybolan Zanaatlar" sunumuyla katkıda bulunacak olan Muhtelif Esnaf ve Sanatkar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban da etkin şehir projesinin start aldığı ilk etkinliğe ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu söyledi. Duban, "Şehir yaşamının her karesinde özveri ile çalışan esnaflarımız büyük sorunlarına rağmen; sabırla ve gönülden hizmete devam etmektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesine her aşamada verdiği desteklerden ötürü teşekkür etmenin yan sıra; esnafın ayakta durması adına ürettiğimiz birçok projeye destek vermesini bekliyoruz. Bugün bu salonda şehrin en önemli kurum ve kuruluşların başkan ve yardımcılarının yanı sıra; halkımızın esnafımızın gösterdiği yoğun ilgi ve onların iradesini temsil eden değerli siyaset kurumunun önde gelenlerinin varlığı büyük bir aile olduğumuzun ve etkin şehir projesinin büyüyerek gelişeceğinin en büyük delilidir" dedi.

Bursa tüm zamanlarda etkin şehir olmayı başardı

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da Bursa'nın tüm zamanlarda her alanda etkin şehir olmayı başardığını vurguladı. Son yıllarda bu başarı grafiğini ulusal ve uluslararası ölçeğe taşımada haklı bir gurur yaşandığını dile getiren Karadağ, "Kuşkusuz şehre ait sorunlar nasıl bu şehirde yaşayan hepimizin bazı eksikliklerinin hatta ihmalkarlıklarının bir sonucu ise; bunları çözmek, yaşanılır bir şehir var etmek de el ele vererek; dayanışma içinde birlikte hareket ederek gerçekleşecektir. Nitekim zamanla önemli bir sorun haline gelen ulaşım adına, hava, deniz ve kara yollarındaki atılımlarımız "Etkin Şehir Bursa" vurgusunun önemli göstergelerindendir. Tıpkı tarihi kültürel miras vizyonumuzdaki başarının artık uluslararası ölçekte takdir edilmesi gibi. Bugün de bu vizyonun kültürel, sanatsal ve sosyal yönünü siz değerli etkin resmi ve sivil kurumlarla dayanışma içinde tüm şehre yaymanın çabası içindeyiz. Bu çabayı değerli kılacak tüm projelere açığız ve her alanda desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da 'Etkin Dayanışma` Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement