Bursa'da Akil İnsanlara Tabutlu Protesto (2) - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Akil İnsanlara Tabutlu Protesto (2)

Bursa\'da Akil İnsanlara Tabutlu Protesto (2)

ARIBOĞAN.Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Bursa Hilton Otel'de, öğleden sonra sivil toplum örgütü temsilcileri ile buluştu.

17.05.2013 17:41

Bursa'da AKİL İNSANLARA TABUTLU PROTESTO (2)

ARIBOĞAN: DEMOKRATİK KANALLAR AÇILDI

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Bursa Hilton Otel'de, öğleden sonra sivil toplum örgütü temsilcileri ile buluştu.

Burada konuşan Deniz Ülke Arıboğan, sivil toplum örgütlerinin düşüncelerini, sesini, endişelerini, kaygılarını siyasetin katmanlarına doğru iletmek için bir moderasyon yapmaya çalıştıklarını isöyledi. Sürece ilk başta endişe ile yaklaşan kitlelerin artık kendi aralarında son derece verimli tartışmalar yapmaya başladıklarını belirten Arıboğan, demokratik kanalları açtıklarını gördüklerini söyledi.

'HER BÖLGENİN KENDİNE ÖZGÜ KAYGILARI VAR'

Arıboğan burada sivil toplum örgütleri ile görüş alışverişinde bulunacaklarını, ancak yukarıya, siyasete doğru da çok sert rüzgarlar estirebildiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bunu sayın başbakan ile yaptığımız toplantıda da gördük. Tam 7 saat boyunca bütün bölgelerden gelen fikirler, kanaatler aktarıldı. Çoğunlukla tabi eleştiriler aktarılıyor. Çünkü bir yandan, evet barışa destek var, çoğunluk destekliyor diyoruz. Kalan bölüm endişeler, kaygılar, insanlar esas olarak neye karşılar, bunları anlatmakla geçiyor. Bölgelerin kendine özgü kaygıları olduğu gibi, bütün bölgelerde ortak olan bir takım hassasiyetler var, bunlar çok net olarak ortaya çıkıyor. Her birini de bizler raporlarımıza yansıtacağız. Kamuoyu ile de paylaşacağız."

Arıboğan, birlikte konuşabilmeyi ve birbirimize tahammül ederek, birbirimizi dinlemeyi becererek hayata bakmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Silahın gücünün yerini sözün gücünün almasını istiyoruz. Bu ülkenin geleneğinde de bu söz söyleme sanatının kadim geleneğinde de bunun var olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

IA,SB(FK/COŞ) - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Akil İnsanlara Tabutlu Protesto (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement