Bursa Büyükşehir'den Suriyeli Mülteciler İçin 1 Kamyon Dolusu Yardım - Son Dakika
Güncel

Bursa Büyükşehir'den Suriyeli Mülteciler İçin 1 Kamyon Dolusu Yardım

Bursa Büyükşehir\'den Suriyeli Mülteciler İçin 1 Kamyon Dolusu Yardım

bURSA Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencilerinin Suriyeli mülteciler için düzenlediği yardım kampanyasına 1 kamyon dolusu battaniye ve kışlık giyecekle destek verdi.

28.12.2012 16:31

bURSA Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencilerinin Suriyeli mülteciler için düzenlediği yardım kampanyasına 1 kamyon dolusu battaniye ve kışlık giyecekle destek verdi. Kampanyayı düzenleyen sorumluluk sahibi üniversite öğrencilerine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını dün olduğu gibi bugün de karşılamaya hazır olduklarını söyledi.

Başkan Altepe, UÜ Tıp ve İlahiyat fakülteleri öğrencilerinin düzenlediği ve Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kermeslere katıldı. U.Ü. Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Güllülü ile birlikte ilk olarak Tıp Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği kermesi ziyaret eden Başkan Altepe, burada yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Daha sonra İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği kermese geçen Başkan Altepe, burada da öğrencilerin satışa sunduğu hamur işi gıdaların tadına baktı.

UÜ ve öğrencileri tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyasına destek vermekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Altepe, dost ve kardeş Suriye halkının yanında olduklarını ifade etti. Yardım kampanyasına destek anlamında kendilerine iletilen talepleri 1 gün içerisinde sonuçlandırdıklarını belirten Başkan Altepe, "Geçen günlerde üniversite öğrencileri bizden taleplerde bulunmuşlardı. Biz de hemen harekete geçerek, istenilen malzemeleri temin ettik. Başta battaniye olmak üzere kışlık giyeceklerden oluşan 1 kamyon dolusu malzemeyi, bugün itibariyle arkadaşlarımızın anlamlı kampanyasıyla buluşturduk" dedi.

Bu tür sosyal sorumluluk projelerine Bursa olarak sürekli sahip çıktıklarını kaydeden Başkan Altepe, bugün olduğu gibi bundan sonra da benzer kampanyalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Başkan Altepe, "Suriyeli mültecilerin ve zorda kalanların neyi eksikse, Bursa ve Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaçları gidermeye hazırız" diye konuştu.

UÜ Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek ise, kampanyayı düzenleyen öğrencilere teşekkür etti. Zorda kalan insanlara yardımcı olmanın kendilerine memnun ettiğini belirten Rektör Dilek, "Büyükşehir Belediyemizin ve Başkanımızın desteği, ayrıca bizleri mutlu etti. Kampanyaya desteğinden dolayı sayın başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

(İHS

28.12.2012 16: 03: 37

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa Büyükşehir'den Suriyeli Mülteciler İçin 1 Kamyon Dolusu Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement