Bursa Ağlatan Protokol - Son Dakika
Güncel

Bursa Ağlatan Protokol

Bursa Ağlatan Protokol

Ağlatan protokol BURSA'da, Gürsu ilçesinin Belediye Başkanlığı'nı yaparken, tartıştığı zabıta memurun silahından çıkan kurşunlar ile yaşamını yitiren Cüneyt Yıldız'ın adının verileceği Devlet Hastanesi yaptırılacak.

04.07.2015 18:06

Ağlatan protokol

BURSA'da, Gürsu ilçesinin Belediye Başkanlığı'nı yaparken, tartıştığı zabıta memurun silahından çıkan kurşunlar ile yaşamını yitiren Cüneyt Yıldız'ın adının verileceği Devlet Hastanesi yaptırılacak. Hastanenin imza törenine katılan Yıldız'ın anne ve babası gözyaşlarını tutamadı.

Gürsu İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, geçtiğimiz 20 Mayıs günü makamında tartıştığı Zabıta Memuru Fevzi Bekar'ın tabancasından çıkan kurşunlar ile yaralandı. Hastaneye kaldırılan Cüneyt Yıldız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Sürücüsü Yener Şimşek'in de yaralandığı olay sonrası katil zanlısı Fevzi Bekar, Yozgat'ta polise teslim oldu.

Bugün Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürsu'da Cüneyt Yıldız adına yapılacak devlet hastanesinin protokol törenine katıldı. Cüneyt Yıldız'ın annesi Sabiha, babası Ahmet eşi Rana ve çocukları Ahmet ile Hale Yıldız'ın hazır bulunduğu törende duygu dolu anlar yaşandı. Oğlunun sinevizyon gösterisinde konuşmaları dinleyen Sabiha Yıldız'ın, "Yavrum sana nasıl kıydılar" diyerek ağlaması baba Ahmet Yıldız'ın ise katil zanlısına seslenerek, "Orada mutlumusun?" diye mesaj göndermesi bazı davetlilerin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu. Bunun üzerine 10 dakikalık sinevizyon gösterisine son verildi.

Yapılan konuşmaların yapılan protokole Sağlık Bakanlığı adına Cüneyt Yıldız'ın kızı Hale, hastaneyi yapacak olan Rönesans Holdin Sağlık Yatırımları Yönetim Kuruilu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu'nun yerine ise oğlu Ahmet Talha Yıldız imza attılar.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Bursa'da, Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde yapılacak olan 230 milyon T'yemal olması beklenen 750 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Merhum İşadamı Ali Osman Sönmez'in oğlu Celal Sönmez'in 50 milyon TL bağış yapacağı hastane inşaatının protokol töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müzezzinoğlu, Bursa'ya bir çok hizmet ve yatırım yapan Ali Osman Sönmez'e ailesinin değil kentin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Ali Osman Sönmez'in oğlu Celal Sönmez'in, hayırsever olarak 50 milyon TL bağış yapmasının çok önemli olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Bu her babayiğidin harcı değildir. Hele hele, seçimden yeni çıkan bir Türkiye'de, hükümetin kurulup kurulmayacağı, erken seçim tartışmaların yapıldığı bir dönemde, ülkenin kazandığı dinamiklerden işadamı ve girişimci, kazandığı özgüvenden dolayı bu imzayı atabilecek noktada ise bu ülkemiz açısından çok önemlidir" dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan İşadamı Celal Sönmez, çocuklarına vasiyette bulunup bu kompleksin tamamlanması için üzerlerine düşen görevi yapmalarını istedi.

Daha sonra, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Celal Sönmez eşi ve çocuklarıyla hazırlanan protokolü imzaladı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement