Bursa 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet Zaman Aşımına 150 Gün Kala Çözüldü 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet... - Son Dakika
Güncel

Bursa 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet Zaman Aşımına 150 Gün Kala Çözüldü 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet...

Bursa 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet Zaman Aşımına 150 Gün Kala Çözüldü 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet...

Bursa'da 20 yıl önce müşteri olarak bindikleri taksi dolmuş sürücüsü 37 yaşındaki Eyüp Şahin'in cebindeki bozuk paraları ve aracını gasp edip tabancayla öldüren dört kişi zaman aşımına 150 gün kala yakalandı.

02.06.2013 12:34

Bursa'da 20 yıl önce müşteri olarak bindikleri taksi dolmuş sürücüsü 37 yaşındaki Eyüp Şahin'in cebindeki bozuk paraları ve aracını gasp edip tabancayla öldüren dört kişi zaman aşımına 150 gün kala yakalandı. İstanbul'da evinde yakalanan zanlı Murat A. polisi karşısında görünce 'Bir gün geleceğinizi biliyordum, vicdan azabım sona erdiö dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde dolmuş şoförlüğü yapan iki çocuk babası Eyüp Şahin 12 Ekim 1993 günü aracına müşteri gibi binen 4 kişi tarafından Demirtaş Barajı yakınlarına götürülüp üzerinde bulunan 4-5 lira parası ile aracı kimliği belirsiz kişiler tarafından gasp edilerek kafasına tabancayla bir el ateş edilerek öldürüldü. Taksi bir hafta sonra Çanakkale'de terk edilmiş bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ KAHYA : RAFLARDA TOZLU DOSYA KALMASIN

20 yıl geçmesine rağmen cinayet soruşturmasında bir gelişme kaydedilemeyince dosya rafa kaldırıldı. İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya Cinayet Büro Amirliği ziyareti sırasında, 'dosyalarınızda neler varö diyerek yıllanmış dosyaları inceledikten sonra, "Sabah bir mazlumu can vermiş görürseniz, akşamında da bir zalimin yakalandığını görürsünüz" diyerek ekip özel bir ekip kurarak tozlu rafların incelenip sonuçlandırılması talimatını verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri o günün gazete kupürleri ile tutulan tutanakları yeniden inceleyip, görgü tanıklarının çizdirdiği robot resimlerden yola çıkarak 20 bin suçlu arşiv fotoğraflarını incelediler. Daha önceden suç kaydı olan zanlı Murat A.'nın arşivdeki fotoğrafı ile robot resim arasındaki benzerlik çıkması üzerine soruşturma derinleştirildi.

Yaklaşık bir ay süren çalışma sonrası robot resmin bir çok suçtan kaydı bulunan Murat A. (41) ile büyük benzerlik taşıdığı görüldü. Ekipler hemen harekete geçerek, bu kişiyi İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Polisi karşısında gören Murat A.? 'Bir gün geleceğinizi biliyordum, vicdan azabım sona erdiö dedi. Bursa'ya getirilen Murat A. dolmuş şoförü Eyüp Şahin'i öldürdüğünü silahın ise Halil İbrahim T. (45) olduğunu yanlarında ise Bilal Ü.?(44) R.A. (42) nün ile birlikte üç kişinin daha bulunduğunu söylemesi üzerine diğer şahıslar ise Bursa, Yalova, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve Amasya illerinde yapılan operasyonlarla gözaltına alınırken isimleri gizli tutulan ikisi kadın üç kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

DOSYA 150 GÜN SONRA ZAMAN AŞIMINA UĞRAYACAKTI

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin gözaltına aldığı şahısların yakalanmamaları halinde veya 150 gün sonra teslim olmaları halinde dosyanın zaman aşımına uğrayacağından dolayı ceza almayacakları öğrenildi. Babası Eyüp Şahin'i 10 yaşındayken kaybeden Meryem Çinko, "Çok sevinçliyim, baba özlemiyle büyüyen bir çocuğun 20 yıl sonra alacağı en güzel haberi verdiler bana, ama içimdeki umut hiç bitmemişti bir gün yakalanacaklarını biliyordum o günde bugünmüş, Bursa polisine çok teşekkür ederim, beni babasız bırakanlar cezalarını çekeceklerö dedi.

ROBOT RESİM AYDINLATTI

Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, Bursa'daki tüm faili meçhul cinayetlerin dosyasını açtıklarını, şu anda 8 olay üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını belirterek 'faili meçhul cinayet kalmasını istemiyoruz olay günü görgü tanıdıklarının çizdirdiği robot resimler sayesinde cinayeti çözdükö dedi. Pehlivan ayrıca silah sahibi Halil İbrahim T.'nin ise 20 yıl önce İzmir'de bir parkta suçta kullandığı silahla yakalandığı ancak o günün teknolojik şartları yetersiz olduğu için polis tarafından serbest bırakıldığını söyledi. Sorgulamaları tamamlanan dört zanlı 'gasp ve adam öldürme' suçundan Adliyeye sevk edildiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet Zaman Aşımına 150 Gün Kala Çözüldü 20 Yıl Önce İşlenen Cinayet... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement