Burdur, Sagalassos ile Avrupa'ya Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Burdur, Sagalassos ile Avrupa'ya Açılıyor

Burdur, Sagalassos ile Avrupa\'ya Açılıyor

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Ağlasun İlçesi yakınlarındaki Sagalassos Antik Kenti'nin tüm Avrupa'da ünü giderek yayılan bir arkeolojik merkeze dönüştüğünü belirterek, "Bunun en yakın kanıtı, Belçika'daki Galya- Roma Müzesi'nde açtığımız 'Sagalassos Rüyalar Kenti' sergisine yönelik olağanüstü ilgi oldu" dedi.

16.11.2011 10:01

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Ağlasun İlçesi yakınlarındaki Sagalassos Antik Kenti'nin tüm Avrupa'da ünü giderek yayılan bir arkeolojik merkeze dönüştüğünü belirterek, "Bunun en yakın kanıtı, Belçika'daki Galya- Roma Müzesi'nde açtığımız 'Sagalassos Rüyalar Kenti' sergisine yönelik olağanüstü ilgi oldu" dedi.

Burdur Valisi Tapsız, Belçikalı arkeolog Prof.Dr. Marc Waelkens tarafından yürütülen Sagalassos kazılarında çıkarılan tarihi eserlerin Belçika'nın en eski kentlerinden olan Tongeren'deki Galya- Roma Müzesi'nde 29 Ekim'den itibaren sergilenmeye başladığını ve serginin 17 Haziran 2012'ye kadar açık kalacağını söyledi. Batı Akdeniz Bölgesi'nde büyümekte olan turizm pastasından Burdur'un daha çok pay alabilmesi için kapsamlı bir tanıtım faaliyeti sürdürdüklerini kaydeden Tapsız, "Bunun için, Sagalassos gibi ünü dünyayı tutmuş değerlerimizi vitrine yerleştiriyoruz" dedi.

Tarihi M.Ö. 7000'lere kadar giden antik Pisidia uygarlığının en önemli kentlerinden Sagalassos'taki kazıların 1989'da başladığını belirten Tapsız, ören yerinin gün yüzüne çıkan eserleriyle arkeoloji dünyasında geniş yankı uyandırmaya devam ettiğini söyledi. Vali Tapsız, şöyle devam etti:

"İmparator Hadrian ve Marcus Aurelius'a ait mermer heykel başları ile şöhretini katlayan, adeta 'ikinci Efes'olma yolunda ilerleyen Sagalassos Atik Kenti, Belçika'da giderek daha çok hayranlık uyandırıyor. 2011'in 'Sagalassos Yılı' ilan edildiği Belçika'daki bu sergimizde, gelecek yılın haziran ayına kadar 238 eser sergilenecek. Bu sergi, Sagalassos'un ve Burdur'un tanıtımına çok ciddi katkılar sağlayacak ve ilimizin marka değerini artıracak bir organizasyona dönüşecek."

Sergi dolayısıyla kendisinin de geçen günlerde Belçika'ya gittiğini anlatan Vali Süleyman Tapsız, izlenimleri ile ilgili şunları söyledi:

"Burdur olarak, kültür ve tarih turizminden pay almak istiyoruz. Daha ilk haftasında Belçika'daki basın ve yayın organlarında büyük bir yer edinen sergimiz, Burdur için bunun ilk büyük adımı olacak. Bir tür drama etkinliği gibi dizayn edilen sergiyi, 2012'nin yaz aylarına kadar yüz binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Belçika'daki Tongeren ve Leuven kentlerinin, Burdur ve Ağlasun ile kardeş kentler olmaları da, Batı Avrupa'daki tanıtım faaliyetlerimizde önemli bir katkı koyuyor. İlimizdeki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Belçika'daki Katolik Leuven Üniversitesi'nin ortak projelerinde de çok önemli adımlar atılıyor. Bütün bunlar, Burdur'u önümüzdeki dönemin önemli kültür turizmi merkezlerin birine dönüştürecek işaretler gibi görünüyor." - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur, Sagalassos ile Avrupa'ya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement