Burdur Öğrencilere Kahvaltının Önemi Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur Öğrencilere Kahvaltının Önemi Anlatıldı

Burdur Öğrencilere Kahvaltının Önemi Anlatıldı

Burdur'da ilk ve ortaokul öğrencilerine kahvaltının önemini anlatmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

22.09.2014 12:54  Güncelleme: 15:57

Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yardımsevenler İlkokulu ve Ortaokulu'nda kahvaltı etkinliği düzenlendi. Çocuklara kahvaltının öneminin anlatıldığı etkinliğe, Vali Hasan Kürklü, eşi Nesibe Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram ve öğrenciler katıldı.

'GÜNE KAHVALTIYLA BAŞLANMALI'

Ülke olarak güçlü olmak ve geleceğe yön verebilmek için sağlıklı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Hasan Kürklü, Sağlıklı nesiller hem fiziken hem ruhen sağlıklı olmalı. Bedenen ve fikren sağlıklı bir nesil yetiştirince bizim ülke olarak güçlü olmamızın önünde bir engel kalmaz dedi. Vali Kürklü, çocukların sağlıklı yetiştirilebilmesi için güne kahvaltıyla başlamalarının çok önemli olduğunu belirtti.

'KAHVALTISIZ OKULA GÖNDERMEYİN'

Kahvaltının sağlıklı hayatın başlangıcının ilk adımı olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, Attığınız her şutun gol olması, saklambaçta en hızlı olmanız, okumanızın en hızlı ve düzgün olması, yazılarınızın inci gibi olması için kuvvetli ve enerjik çocuklar olmanız lazım. Onun için de kahvaltı yapmalısınız dedi. Dr. Sütlü ailelere de 'çocuklarınız kahvaltı etmeden okula göndermeyin' tavsiyesinde bulundu.

Etkinlikte protokol üyeleri öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Öğrencilere Kahvaltının Önemi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement