Burdur Lisede Tatbikat Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Burdur Lisede Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Burdur Lisede Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Burdur'da bir lisede düzenlenen tatbikatta gerçeğini aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

16.12.2016 12:04

Burdur'da bir lisede düzenlenen tatbikatta gerçeğini aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

Burdur İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) öğrencileri tarafından acil kurtarma tatbikatı düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü, 112 ve UMKE'nin işbirliğinde düzenlenen tatbikata 12'inci sınıf öğrencileri senaryo gereği kaza geçiren minibüsteki yaralılara müdahale etti.

Meslek Dersleri Öğretmeni Özlem Hopayılmaz, "Acil kurtarma dersinde acil vakalarda öğrencilerimiz ne yapması gerekiyor, çoklu travmalarda nasıl davranmaları gerekiyor, bunları kontrol etmek amacıyla tatbikatı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Deveci de "Herhangi bir kaza, herhangi bir felaket esnasında ilk anda yapılan müdahale insanların hayatını kurtarıyor. Öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmek için deneyerek öğrensinler diye böyle bir tatbikat yapıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki herhangi bir yaralanma, herhangi bir trafik kazası esnasında, yaşanılan doğal afetlerde doğru ilkyardım yapılmadığı anda yaralıların hayatını kaybetme olasılığı daha fazla" diye konuştu.

Daha sonra kaza geçiren minibüsteki yaralılara 112 ekipleri tarafından ilk müdahale yapılması ve ambulanslarla hastaneye götürülmesi canlandırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Lisede Tatbikat Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement