Bünyamin Aygün Türkiye'ye Giriş Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bünyamin Aygün Türkiye'ye Giriş Yaptı

Bünyamin Aygün Türkiye\'ye Giriş Yaptı

40 gün önce Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

05.01.2014 22:23

40 gün önce Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Aygün'ü sınırdan girişte yetkililer ve meslektaşları karşılarken, Aygün çok mutlu olduğunu ve kurtarıldığına inanamadığını söyledi. Yaklaşık 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak ümidini kaybetmediğini ifade eden Aygün, kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bu kadar erken kurtulacağını tahmin etmediğini belirten Aygün, ümidini kaybetmese de her geçen günün zor olduğunu söyledi.

-"HOŞ GELDİN BÜNYAMİN AYGÜN"-

Bünyamin Aygün ile kurtarılma sürecinde telefon görüşmelerinde bulunan Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ise Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı:

"22 gün önce alıkonulduğu yerde Devletimizin kendisini kurtarmak için elinden geleni yaptığına ilişkin açıklamalarımız iletilmiş. "Bunu duyduğum günden beri bu telefon görüşmesini umutla bekliyordum' diyen Aygün'e, ailesine, basın camiamıza, sevenlerine ve tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere bu süreçte çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bünyamin Aygün şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde. Bir kez daha ülkene hoş geldin Bünyamin."

Aygün'ün Türkiye'ye girişinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de Twitter'dan, "Gazeteci Bünyamin Aygün'e Ak Parti camiası olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisinin ve ailesinin gözü aydın olsun" ifadelerini paylaştı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise yine aynı kanaldan, "Suriye'de 40 gün evvel Cihatçı çetelerce kaçırılan ve sağ-salim evine dönen Bünyamin Aygün kardeş çok geçmiş olsun" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bünyamin Aygün Türkiye'ye Giriş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement