Bulgaristan'da Yambol Maske Festivali düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Yambol Maske Festivali düzenlendi

Bulgaristan\'da Yambol Maske Festivali düzenlendi

Bulgaristan'ın Yambol kentinde antik çağ geleneği olan kötü ruhların kovulması ritüeli canlandırıldı. Yambol Belediyesi tarafından organize edilen festival, ulusal yas nedeniyle iptal edilen etkinliklerin ardından gerçekleştirildi. Trak savaşçılarını temsilen tüylü kıyafetler giyen gruplar, en iyi performansı sergilemek için yarıştı. Festival kapsamında konser, sergi ve fotoğraf yarışmaları da düzenlendi.

17.03.2024 17:25  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'ın Yambol kentinde, antik çağ geleneği olarak bilinen kötü ruhların kovulması ritüelinin canlandırıldığı Yambol Maske (Kukerlandia) Festivali gerçekleştirildi.

Yambol Belediyesince organize edilen festival, kent parkında düzenlendi. Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği ve Başpiskoposu Neofit'in ölümü sonrası ülkede ilan edilen ulusal yas nedeniyle festivalin dünkü etkinlikleri iptal edildi.

Son gün etkinliklerinde, Trak savaşçılarını temsilen tüylü kıyafetler giymiş, tüylü maskeler takmış kişilerin oluşturduğu gruplar, meydanda en iyi performansı sergilemek için birbiriyle yarıştı.

Traklar'dan kalma, baharın yaklaştığı günlerde kıştan kalan kötü ruhları uzaklaştırmaya çalışma geleneğini canlandıran ekipler, bellerine taktıkları çanlardan sesler çıkararak renkli gösterilerine ses de katıp daha fazla dikkat çekmeyi amaçladı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ gibi Türkiye'den gidenlerin yanında Makedonya, Romanya, Yunanistan gibi çevre ülkelerden gelenlerin de ilgi gösterdiği festival çerçevesinde konser, sergi ve fotoğraf yarışmaları da düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Yambol Maske Festivali düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement