"Bülent Ecevit'i Anma ve DSP'nin Kuruluş Yıl Dönümü" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

"Bülent Ecevit'i Anma ve DSP'nin Kuruluş Yıl Dönümü" Etkinlikleri

"Bülent Ecevit\'i Anma ve DSP\'nin Kuruluş Yıl Dönümü" Etkinlikleri

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Hedefimiz Türkiye'nin umudu olmaktır" dedi.

11.11.2012 19:37

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Hedefimiz Türkiye'nin umudu olmaktır" dedi.

Türker, Bülent Ecevit'in vefatının 6. yıl dönümü ve DSP'nin kuruluşunun 27. yıl dönümü nedeniyle TES-İş Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Türker, salona girmeden önce partililer "Gözün Aydın Türkiye" şarkısı eşliğinde coştu. Ellerinde Türk bayrakları ve DSP bayraklarıyla "Türkiye'de tek yol, Demokratik Sol", "Başbakan Masum", "Başbakan Türker" sloganlarını atan partililer, Masum Türker'i alkışlarla karşıladı.

Bülent Ecevit'in yazdığı şiirlerle başlayan etkinlikte açılış konuşmasını, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Müzeyyen Okur yaptı. Okur, "Bugün hem DSP, hem de bizler için önemli bir gün. Başbakanımız, Onursal Genel Başkanımız büyük devlet adamı Bülent Ecevit'i saygıyla anıyoruz" dedi. Okur, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Ecevit'in "Bir şeyler olacak yarın" adlı şiirini okudu. Bülent Ecevit için barkovizyon gösterisi yapıldı. Ecevit'in "Takalar" şiiri, partililer tarafından coşkuyla alkışlandı. Partililer, "Halkçı Ecevit" sloganları attı.

Ecevit şiirleri eşliğindeki gösterinin ardından, "Emanetin emin ellerde" yazısı ekrana geldi ve DSP Genel Başkanı Masum Türker kürsüye çıktı. Türker, salonu dolduran tüm parti yöneticileri, parti meclisi üyeleri, tüm yetkili kurullar, il ve ilçe başkanları, DSP'li belediye başkanlarını ve partilileri, "Ailem dediğim tüm Demokratik Solcular, hepiniz hoş geldiniz" diyerek selamladı. DSP'nin 27. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türker, "Biz bu aile duygusunu hissettikçe, Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar var olacaktır ve Demokratik Sol kuramı DSP'ye dönüştüren Bülent Ecevit'in ruhu şad olacaktır" diye konuştu.

Masum Türker, DSP üzerine çeşitli oyunlar oynandığını, yıllardır 'Ecevitçiyiz' diyenlerin şimdi Ecevit'e en ağır sözleri kullananlarla aynı sıralarda milletvekili olarak oturduklarını söyledi.

DSP'lilere, partinin bayrağını Türkiye'nin her yerinde dalgalandırdıkları için teşekkür eden Masum Türker, "Sizinle gurur duyuyorum" dedi. Sözleri "Başbakan Masum Türker" sloganlarıyla kesilen DSP lideri, DSP'yi görmezden gelenlerin büyük bir haksızlık yaptığını, DSP'nin Türkiye'nin her yerinde ülkesi için çalıştığını anlattı. Masum Türker, DSP'nin, "Türkiye'nin umudu" sloganıyla yola çıktığını, bu sloganın DSP'yi anlattığını kaydetti ve "Umut sizsiniz, ben tek başıma umut olamam. Sizinle beraber bu umudu Türkiye'ye vereceğiz" ifadelerini kullandı. Mevcut iktidarın Türk halkından gerçekleri saklamaya çalıştığını, DSP'nin ise her zaman doğruları söylediğini anlatan Masum Türker, partililere seslenerek, "Türkiye'nin umudu olmaya, birlikte umut yaratmaya var mısınız?" diye sordu. Masum Türker, salondaki partililerden "Varız" yanıtı aldıktan sonra "Birlikte olduğumuz sürece, sesimizi korkmadan yükselttiğimiz sürece kimse önümüzde duramaz" diye konuştu.

"İKTİDAR OLACAĞIZ"

DSP'nin başka partilerle birleşmeyeceğini, geçmişte bunun faturasını ödediğini anımsatan Masum Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kısa vadeli planlar DSP'ye bir şey getirmiyor. Biz uzun vadeli kazanım peşindeyiz. Benim ahdımdır, başbakan olacağım. Bana bir şey olursa; bir DSP'li başbakan, cumhurbaşkanı olacak, bakanlar DSP'li olacak. Hedefimiz budur. Bugünü iktidar yürüyüşünün başlangıcı olarak ilan ediyorum. Bunun ilk adımı, 2014 yılında yapılması beklenen yerel yönetim seçimleri olacak. Bu yerel seçimler, iktidara yürüyüşümüzün başlangıcı olacak."

"MUHALEFET İKTİDARIN PAYANDASI"

Masum Türker, Türkiye'nin iyi yönetilmediğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bu iktidarla da bu muhalefetle de olmaz. İktidar Türkiye'yi bölüyor, parçalıyor. Bu iktidarla da bu muhalefetle de olmaz. Muhalefet de bu iktidarın payandası. İktidarda iş yok, muhalefette iş yok. Ben Demokratik Sol Parti örgütünün üstüne örgüt tanımam. Çünkü bu örgüt, ülkesini sevmekten, Atatürk'üne sahip çıkmaktan, işçiye, emekliye sahip çıkmaktan, sömürüye karşı çıkmaktan, zulme karşı çıkmaktan, ezilenleri korumaktan, sömürülenlerin sömürülmesini engellemeye çalışmaktan başka bir amaç gütmüyor. Demokratik Sol, Türkiye'nin umudu olmak zorundadır. Mevcut iktidar ülke çıkarlarını gözetmiyor. Hatırlayın; Annan planı ile Rumlar'ın AB'ye girmesine neden oldular. Şimdi dönmüşler bizim Kıbrıs politikamızı benimsemeye çalışıyorlar. Onların hedeflerinde KKTC'yi korumak yok. Türkiye'yi satıyorlar. Türkiye'yi sattıracak mısınız?"

Partililerden 'hayır' cevabı alan Türker, "Sorunları çözmenin yolu, korkmadan üzerine gitmektir. Demokratik Solcular geçmişte olduğu gibi bugün de yürekli bir şekilde sorunların üzerine yürümektedir" dedi.

"ERDOĞAN'A PİYANGO BİLETİ ÇIKMIŞ AMA BİLETİ KAYBETMİŞ"

Masum Türker, AK Parti hükümetinin ülkeye sahip çıkmadığını, kendi milletine, kendi dininden olanlara sahip çıkmadığını kayderek, "Tayyip Erdoğan'a piyango bileti çıkmış ama o bileti kaybetmiş. Çünkü biletini kestiler" dedi. Erdoğan'ın, Suriye'nin içişlerine karıştığını, Irak'ta da müslümanların öldürülmesine göz yumduğunu söyleyen Masum Türker, Türkiye'de mezhep kavgasını körüklemek isteyenlere de Erdoğan'ın alet olduğunu anlattı.

Masum Türker, "Biz Bülent Ecevit'in yolunda gidiyoruz" diyerek, Ecevit'in Irak'ta müslümanların öldürülmesine karşı çıktığını, bu yüzden iktidardan uzaklaştırıldığını, ancak bu iktidarın desteği ile ABD'nin Irak'a girdiğini, 1,5 milyon müslümanın bu yüzden öldürüldüğünü anımsattı.

"MİLLİ GÜNLERİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Masum Türker, iktidarın milli günlerle ilgili tutumunu da eleştirerek, şöyle konuştu:

"Bu ülkede, milli günlerimizi unutturmaya çalışıyorlar. Geçen sene Van depremi bahane edildi, 29 Ekim kutlanmadı. Bu sene Cumhurbaşkanı'nın kulağı bahane edildi, 30 Ağustos kutlanmadı. 23 Nisan başka bir nedenle askıya alındı. 19 Mayıs kutlanmıyor. Ama biz mücadele ettik. 19 Mayıs'ta Atatürk anıtlarına çelenk koydurtmadılar, İstanbul'daki arkadaşlarımız direndi, şimdi artık serbest oldu. Demek ki birilerine direnirseniz o tutum bütün Türkiye'ye yayılır. Biz böyle bir partiyiz. Bu yüzden partilerin sayısını azaltmaya çalışıyorlar. Partilerin sayısı azalınca rekabet ortadan kalkar, vatandaşların çoğunluğu iktidardaki partide yoğunlaşır. Çünkü orada çıkar var, baskı var. Eğer partilerin sayısı azalırsa, rekabet ve temsil gücü yerine, otokrat ve faşist yönetimler iş başına geçer. Türkiye'nin bu gidişatına seyirci kalamayız. Onun için hedefimiz Türkiye'nin umudu olmaktır. Bu, Türkiye'nin direksiyonuna oturmak demektir. Türkiye'nin direksiyonuna oturmak için hep birlikte siyaset üretmek, halka hizmet etmek için varlığımızı ortaya koymak zorundayız. Onun için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Hitler'inkine benzer faşist bir yönetimin Türkiye'de egemen olmasını istemiyorsak, Türkiye'nin iki partiye mahkum olmasına 'hayır' demeliyiz."

Hem iktidarın hem de Parlamento'da iktidara payanda olan bütün partilerin ortak hedefinin DSP'yi yok etmek olduğunu söyleyen Masum Türker, "Ben size güveniyorum. Sizlerle bunları aşacağız" dedi.

Masum Türker, iktidarın terörü azdırdığına dikkat çeken Masum Türker, " Hükümet, terörle mücadele eden generalleri, PKK'nın ifadesi ile yargıladı. Tabii ki bu ülkede terör de artar, şehit cenazeleri de gelir. Biz iktidardayken bir tane şehit cenazesi bile gelmedi" diye konuştu.

"İNSAN HAYATI ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ"

Açlık grevleriyle ilgili değerlendirmede de bulunan Masum Türker, "İnsan hayatı üzerinden siyaset yapılmaz. Grevi yapanları özendirenleri de, Başbakan'ı da uyarıyoruz. Toplumu germenin halkı birbirine düşman etmenin bir anlamı yok. Açlık grevi üzerinden, insan hayatı üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Bunu Türkiye'de kangren dava haline getirmek devlet adamlığı ile bağdaşmaz" dedi.

"İDAMA KARŞIYIZ"

Masum Türker, idam cezası konusunda DSP'nin yaklaşımının değişmediğini açıklayarak, şunları söyledi:

"Biz Deniz Gezmiş'in idamı gündeme geldiğinden bu yana idama karşı bir partiyiz. Ecevit, Kurucular Kurulu'nda yaptı konuşmada, 'hedefinin idamı kaldırmak' olduğunu söylemiştir. Ecevit'in kurultaylara rağmen dimdik durup karşı durduğu bir konu idamdır. 'İdama karşıyız' demiştir. Biz ne kimsenin talimatı idamı kaldırdık, ne de kimsenin talimatı ile hareket ettik. Bizim duruşumuz değişmemiştir."

AK Parti 2004'te idam cezasının uygulanmasıyla ilgili olarak 'terör' istisnasını kaldırdığını anımsatan Masum Türker, "Bu istisnayı kaldıran kendileri. Buyur, geri getir, getirebiliyorsan idam cezasını. Çoğunluksun, yapsana" dedi.

"SİVİL DARBENİN DE YOLSUZLUKLARIN DA HESABINI SORACAĞIZ"

Masum Türker, Ergenekon dosyasında 60 sayfalık ifadesinin bulunduğunu

anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ifademde, 'Ülkede sivil darbe yapılmıştır. Bu Hükümet'in Başbakanı, bu sivil darbenin elebaşıdır' dedim. Niçin Meclis'teki Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda bu konu ele alınmıyor? Niçin savcılar bu konuda hareket etmiyor? Sivil darbenin de yolsuzlukların da adaletsizliklerin de hesabını soracağız. Hukuku alt üst ettiler. Kendi amaçlarına göre inşa ettiler. Siyasal adalet sistemi getirdiler. Deniz Feneri'nde olanlar ortada. Onlar için adalet tersine işliyor."

"TÜRKİYE HER ALANDA GERİLEDİ"

Masum Türker, Tayyip Erdoğan için Beşar Esad'ın 'Kendini halife sanıyor' dediğini, AK Parti iktidarının, 'Çoğunluk diktası' olduğunu ama DSP'nin

'çoğulcu demokrasiden yana' olduğunu, herkesi ayrım gözetmeksizin 'eşit' kılmak istediğini anlattı.

AK Parti iktidarında Türkiye'nin her alanda gerilediğini anlatan Masum Türker, Türkiye'nin kadın erkek eşitliğinde 134 ülke içinde 126. sıraya, sağlıkta 61. sıraya, ekonomik durum ve fırsat eşitliğinde 131, eğitimde 109. sıraya düştüğünü söyledi. Masum Türker, yeni Belediyeler yasası ile Türkiye'ye eyalet sistemi getirilmek istendiğini, DSP'nin, Türkiye'nin başkanlık sistemiyle yönetilmesine karşı olduğunu bildirdi. Türker, "Bizim için önemli olan üniter devlet yapısının korunmasıdır. Biz ulusumuzdan da ulusal değerlerimizden de taviz verilmesine izin vermeyiz. Biz Atatürk milliyetçisiyiz" diye konuştu.

Ulusal birliği bozacak eğitim sisteminden yana olmadığını, sosyal adaleti yeniden tesis edeceğini, ezilenlerden yana olduğunu, sağlıkta, ekonomide ülke çıkarlarını gözettiğini, ülkenin sömürülmesine izin vermeyeceğini, baskılara direneceğini söyleyen Masum Türker, "Biz vatanımızdan bir çakıl taşı vermeyiz. Biz vatanımızın bölünmesine aracılık eden herkese karşıyız" dedi.

"18 YAŞINDA SEÇİLMEYE KARŞI DEĞİLİZ"

Masum Türker, seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusunda da DSP'nin yaklaşımını açıklayarak,

"Biz 18 yaşındakilerin aday olmasına taraftarız. Eğer 18 yaşındaki çocuk oy verebiliyorsa, 18 yaşında aday da olabilsin" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Bülent Ecevit'i Anma ve DSP'nin Kuruluş Yıl Dönümü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement