Buder Heyeti, Bosna Hersek'te Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Buder Heyeti, Bosna Hersek'te Temaslarda Bulundu

Buder Heyeti, Bosna Hersek\'te Temaslarda Bulundu

Başbakanlık Uzmanları Derneği (BUDER) yetkilileri, "Balkan Ülkeleri ile Kamu Yönetiminde Etkinlik ve Verimlilik Çalıştayı Projesi" kapsamında, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da çeşitli temaslarda bulundu.

07.11.2013 10:46

Başbakanlık Uzmanları Derneği (BUDER) yetkilileri, "Balkan Ülkeleri ile Kamu Yönetiminde Etkinlik ve Verimlilik Çalıştayı Projesi" kapsamında, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da çeşitli temaslarda bulundu.

Heyet, 4-7 Kasım tarihleri arasındaki Saraybosna'daki temasları kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç'u, Türk girişimciler tarafından kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu'yu ve Uluslararası Burch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu'yu ziyaret ederek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret kapsamında ayrıca, Bosna Hersek Başbakanlığı Kamu Yönetimi Reform Ofisi ziyaret edilerek, sunumlar yapıldı. Saraybosna Üniversitesi Kamu Yönetimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Seyfiya'yı ziyaret eden BUDER heyeti, ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Kata Senyak ile bir araya geldi. Heyet, son olarak, Saraybosna Büyükşehir Belediye yetkililerindeni, belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından finanse edilen e-Devlet uygulamaları, kaliteli mevzuat uygulamaları ve bürokrasinin azaltılması konularına ilişkin, BUDER tarafından hazırlanan "Balkan Ülkeleri ile Kamu Yönetiminde Etkinlik ve Verimlilik Çalıştayı Projesi" kapsamında, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da ziyaret edilecek.

Projenin ikinci aşaması kapsamında ise gelecek yıl nisanda, Ankara'da ilgili ülkelerden yetkililerin katılımıyla çalıştay düzenlenecek.

Üyelerini Başbakanlık merkez teşkilatında ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan başbakanlık uzmanlarının oluşturduğu BUDER, 2009'da kuruldu. Dernek, üyeleri arasında birlik ve beraberliği, üyelerinin meslekleriyle ilgili alanlarda ulusal veya uluslararası projeler yürütüyor. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buder Heyeti, Bosna Hersek'te Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement