Bu Sevgi Herkese Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

Bu Sevgi Herkese Örnek Oldu

Bu Sevgi Herkese Örnek Oldu

Gaziantepli küçük Senanur'un zorlu yaşam hikayesi Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu'na ilham kaynağı oldu.

30.07.2013 10:28

Gaziantepli küçük Senanur'un zorlu yaşam hikayesi Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu'na ilham kaynağı oldu. Öksüzoğlu, küçük Senanur'u 'Gölgeler Üşürken' isimli son kitabında anlattı.

Doğum esnasında ve bebeklik hayatında birçok badireler atlatan, daha sonra hayatına down sendromlu bir kız olarak devam etmek durumunda kalan Senanur'un ailesinin mücadelesini anlatan Yazar Öksüzoğlu, 'Gölgeler Üşürken' adını verdiği kitabın tanıtımı için imza günü düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım ve imza gününe kalabalık bir okuyucu kitlesi katıldı. Gaziantepli olan Öksüzoğlu'nun, ulusal ve yerel basında yayımlanan şiir, öykü, düzyazı, astroloji, felsefe, kültür sanat, eleştiri, araştırma, inceleme ve edebiyat üzerine birçok yazısı ve kitabı bulunuyor. Tasavvuf müziği sanatçısı ve aynı zamanda dünyada naat-ı şerifi yazıp yorumlayan ilk kadın naathan unvanına sahip olan Öksüzoğlu, son çıkan kitabında down sendromlu Senanur'un hayat hikâyesini ele aldığını, Senanur'un yaşamının ve başarı öyküsünün başka ailelere örnek teşkil edeceğini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen imza günü ve söyleşi programı halktan büyük ilgi gördü. Ömer Ersoy Kültür Merkezinin dolup taştığı ve birçok kişinin ayakta kalarak yazarın söyleşi programına iştirak etmesi hayli dikkat çekiciydi.

Senanur'un zor şartlarda nasıl bir başarı elde ettiğini, bu başarıyı elde ederken ailesinin evlatları uğruna verdikleri mücadelenin kendisini çok etkilediğini, bu kitabının çıkış noktasının da sevginin mücadeleye dönüşü olduğunu dile getiren Öksüzoğlu, özellikle down sendromlu çocuklarla ilgilenilmesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin zamanlarını boşa geçirmemesi için anne ve babalara büyük görevler düştüğünü dikkat çeken Yazar Öksüzoğlu, "Çocuklarımıza ve gençlerimize hayatın ve zamanın ne kadar değerli olduğunu anlatmamız lazım" dedi.

KÜÇÜK SENANUR'UN HAYATI YAZARA İLHAM OLDU

İlk kitabını Senanur'a hediye eden Öksüzoğlu, "Senanur'un hikâyesini yazmamda etkili olan en önemli şey Senanur'un yapmış olduğu bir resim oldu. Çöpten sanatlar yaptığı bir tablo beni çok etkiledi ve bu kitabı yazmama neden oldu. Tesadüfen annesinin ofisinde otururken birden duvarda gözüme bir tablo ilişti ve hemen annesine sordum. 'Bu tabloyu kim yaptı' diye sordum. Annesi de 'Kızım yaptı' deyince merak içinde kızı ile tanışmayı istedim ve akabinde bu hikâye ortaya çıktı. Bu hikâyeyi ele almamdaki en önemli sebeplerden birisi de bu durumda olup da çekinen ailelere örnek olması açısından değerliydi" diye konuştu. Birçok okulda dağıtımı da yapılan kitap, birçok yazardan övgü toplamaya devam ediyor.

Senanur'a bir de oyuncak Bebek hediye eden Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu, daha sonra okuyucularına kitaplarını imzaladı. Türkiye Şair ve Yazarlar Derneği Gaziantep Şubesi'nin kurucu başkanlığını da yapan Emine Sevinç Öksüzoğlu'nun, yurt içinde ve yurt dışında almış olduğu bir çok plaket, şilt ve ödülü mevcut.

Yazar'ın yayımlanmış; Sevgiler Günışığında (Şiir)-Ağustos 1996, Bahar Tomurcuğum (Şiir)-Mart 1997, Yeşil Gözlerinde Kaybolan Dünya (Düz yazı/şiir)-Eylül 1998, Üşümüş Kar Taneleri (Şiir)-Eylül 2007, Güneş Yüzlü Çocuklar (Öykü)-Ekim 2007, Düşler Sokağı (Şiir) -Nisan 2008, Zamansız (Şiir), Aşkın Rengi Kırmızı (Şiir) Ocak 2009 –Azerbaycan/ Bakü, Çeviri: Tarana Musayeva, Sükût-ı Aşk (Şiir)- Aralık 2009, Mitolojik Öykülerle Zodyak Kuşağı- Eylül 2007, Gözümdeki Dünya (Şiir) Ağustos 2010 – Özbekistan Çeviri: Hasiyet Rustamova, Gölgeler Üşürken (Öykü) Mayıs 2013 –adlı kitapları bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Sevgi Herkese Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement