Bu Mehter Takımında Kös Döven, Zil Çalan Kızlar Var - Son Dakika
Güncel

Bu Mehter Takımında Kös Döven, Zil Çalan Kızlar Var

Bu Mehter Takımında Kös Döven, Zil Çalan Kızlar Var

Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi'nde kurulan Mehter takımında yer alan kız öğrenciler, mehter başı görevinin yanı sıra kös dövüp, zil çalıyor Okul müdürü Girgin: "Takımımızı kurarken, sadece erkek öğrencilerimizden oluşacağını sanıyorduk ancak kız öğrencilerimiz de çalışmak istedi.

29.01.2014 11:15

MEHMET ÇAKMAK - Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi'nde kurulan Mehter takımında yer alan kız öğrenciler dikkat çekiyor.

Türk kültürünün bir parçası, dünyanın en eski askeri bandosu olarak bilinen Mehter geleneği yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmaya çalışılıyor. Bu amaçla Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından kurulan Mehter takımında kız öğrenciler de bulunuyor. 24 öğrenciden oluşan Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi Mehter takımı, kendi okullarının yanı sıra okul dışından gelecek özel gösteri teklifleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Takımdaki 10 kız öğrenci arasında mehter başı görevinde bulunanın yanı sıra kös ve zil kullanan da var.

Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Ali Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değerler eğitimi kapsamında kültürlerinin bir parçası olan Mehter takımını kurmak ve bu güzelliği gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

Okulda yeni kurulması dolayısıyla Mehter takımını oluşturacak öğrenci sayısında sıkıntı yaşayınca bazı kız öğrencilerin takıma katılmak istediklerini dile getiren Girgin, yapılan çalışmalar sonunda hem kız hem erkek öğrencilerle güzel bir Mehter takımının ortaya çıktığını kaydetti.

Müzik öğretmeninin çalıştırmasıyla Mehter takımının güzel bir oluşum meydana getirdiğini ifade eden Girgin, "Mehter takımımız okulumuzun değişik etkinliklerinde gösteri sunabiliyor. Takımımızı kurarken, sadece erkek öğrencilerimizden oluşacağını sanıyorduk ancak kız öğrencilerimiz de çalışmak istedi. Kız öğrencilerimiz de erkek öğrencilerimiz kadar başarılı oldu. Takımımızın hemen hemen yarısı kız öğrencilerimizden oluşuyor" dedi.

Mehter takımını canlı tutmak adına her yıl okula yeni gelen öğrencilerden takviye aldıklarını anlatan Girgin, ayrıca her zaman gösterilere hazır olabilmeleri için rutin çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mehter başlarından biri kız

Mehter takımında mehter başı olan kız öğrencilerden Handenur Duran da takımda görev almaktan mutlu olduğunu söyledi. Şu ana kadar kız mehter başı duymadığını dile getiren Duran, bu görevi çok istediğini belirtti.

Duran, "Mehter takımında yer almamı ve mehter başı olmamı ailem de destekledi. Çevremden olumlu tepkiler aldım. Mehter başı olmaktan dolayı çok mutluyum, Takımım da benden memnun. Ömrümün sonuna kadar mehter takımlarına destek sağlayacağım. Mehteri yaşatmak için çaba harcayacağım" diye konuştu.

Mehter takımının erkek mehter başı Salih Şahin ise okuldaki kız arkadaşının mehter başı görevini kendisinden daha iyi yaptığı için kıskandığını ancak takım olarak güzel bir şekilde çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Mehterin yaşatılması, kız arkadaşlarının çalışmaya destek olmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Şahin, hem erkek hem de kız öğrenciler olarak bir kültürün yaşatılması için çalıştıklarını ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu Mehter Takımında Kös Döven, Zil Çalan Kızlar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement