,'Bu Benim Eserim' Proje Yarışması - Son Dakika
Güncel

,'Bu Benim Eserim' Proje Yarışması

,\'Bu Benim Eserim\' Proje Yarışması

Ankara Bölge Sergisinde sergilenen,'Bu Benim Eserim'  proje yarışmasında finalistler belli oldu.

18.04.2012 08:22

Millî Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK iş birliği ile yedincisi düzenlenen, Ankara Bölge Sergisinde sergilenen,'Bu Benim Eserim'  proje yarışmasında finalistler belli oldu.

Bu yıl 7.si düzenlenen Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması Ankara bölgesini temsil edecek 9 proje belli oldu. 12 Nisan 2012 Perşembe günü Çankaya Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, Ankara millî eğitim müdür yardımcıları, ilçe millî eğitim müdürleri, çok sayıda bürokrat, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasının tüm ülke genelinde, öğrenciler arasında heyecan yarattığını, tüm öğrencilerin bu yarışmaya büyük bir özveri ile hazırlandığını belirterek, yarışmanın Türkiye finalinde Ankara bölgesinin birinci olması temennisi taşıdığını söyledi.  Bakan Şahin, Ziya Paşanın "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/ Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" sözünü hatırlatarak "Bugün sözcüklerin yetersiz kaldığı, eserlerin öne çıktığı bir gündeyiz. Sevgili öğrenciler, sizler ülkemiz, aileleriniz ve öğretmenleriniz için övünç kaynağısınız. Tıpkı ürettiğiniz projeler gibi, sizler de ailenizin, öğretmenlerinizin üzerinde büyük bir çaba ve emekle çalıştıkları projelersiniz. Bizim için çok kıymetli ve değerli olan sizinle övünüyor, gurur duyuyoruz. Büyüyen, yürüyen, üreten Türkiye'nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak, araştıran, geliştiren proje ortaya koyan siz gençlere umudumuz ve güvenimiz tamdır." dedi.

Törende, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve Ankara Millî Eğitim Şube Müdürü İlhan Koç da birer konuşma yaptılar.

Bu yıl yedincisi düzenlenen, İlköğretim 6.7.8. sınıf öğrencilerine yönelik "Bu Benim Eserim" Matematik ve Fen Bilimleri Proje Bölge Çalışma Grupları tarafından değerlendirilen 52 Matematik, 123 Fen Bilimleri olmak üzere toplam 175 proje Bölge Bilim Kuruluna gönderildi ve bunlardan 100 tanesi Ankara Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı.  Sergilenen 100 projenin 58'i Ankara, 15'i Çorum, 14'ü Zonguldak, 5'i Karabük, 3'ü Kırıkkale, Çankırı ve Bartın 2, 1'i de Bolu ilinden çıktı.

Öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz projeleriyle birlikte 9-12 Nisan 2012 tarihlerinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde projelerini sergilediler. Öğrencilerimiz burada projelerini sergilerken bir yandan da Bölge Değerlendirme Kurulu tarafından kısa mülakatlara alınmışlardır. Anakara Bölgesinden 9 proje Final Sergisine katılmaya hak kazanmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimiz Başkent Öğretmenevi'nde konaklamışlar ve çeşitli gezi etkinliklerine katılmışlardır.

Bölge sergisi sonunda yapılan ödül töreni sonucu, 9-10 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılacak olan Final Sergisine Sungurlu İlçemizden Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun "İKİ NOKTADAN GEÇEN DOĞRU DENKLEMİNİ BULMA" adlı matematik projesi katılmaya hak kazanmıştır. Sungurlu Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Murat Barış'ın danışmanı olduğu projeyi 7. sınıf öğrencileri Sümeyye Mavi ve Fatma Semen Dağıstan adlı öğrencilerimiz hazırlamışlardır. Öğrencilerimizin, danışman öğretmenimizin ve okullarının başarısını tebrik eder devamını dileriz..

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ,'Bu Benim Eserim' Proje Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement