Bu Bantlarla Ağrılar Hafifliyor - Son Dakika
Güncel

Bu Bantlarla Ağrılar Hafifliyor

Bu Bantlarla Ağrılar Hafifliyor

Tüm dünyada sporcularda ve fizik tedavide pek çok problemde kullanılan renkli bantların mucidi Dr.

04.04.2013 12:19

Tüm dünyada sporcularda ve fizik tedavide pek çok problemde kullanılan renkli bantların mucidi Dr. Kenzo Kase, muhabir ve kameramanlara kinesio uygulaması yaptı.

Son zamanlarda sporcuların büyük çoğunluğu özellikle kollarına, bacaklarına taktıkları renkli bantlarla dikkat çekiyor. Tüm sporcularda ve fizik tedavide pek çok problemde kullanılan renkli bantların mucidi Dr. Kenzo Kase Bostancı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Baltacı ve Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon ile birlikte yaklaşık 20 kg ağırlığındaki kamera ve fotoğraf makinesi ile her türlü toplumsal olayda çalışan ve pek çok problem yaşayan haber kameramanlarına, foto muhabirlerinin ve hastaların problemli bölgelerine bantlama uyguladı.

Dr. Kenzo Kase, kinesio bantlama tekniğinin negatif basınç üzerine kurulduğunu belirterek, "Siz herhangi bir şekilde bir travmaya maruz kaldıysanız, yaralandıysanız o bölgeniz baskılanmıştır. Dolayısıyla bir travma, yaralanma var demektir. Bunu kaldırmak için kinesio bantlamayı kullanıyoruz. Kinesio'yu dokuya yapıştırdığınız zaman dokuyu yukarı kaldırma özelliğine sahip alttaki kanlanmanın daha rahat olmasına izin veriyor. Ödemi ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir" dedi.

Dr. Kase bundan 32 yıl önce bantlama tekniğini keşfettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Bu bantlama tekniğini ilk kez olimpik sporcularda kullandım. Hala birçok sporcu üzerinde bantların değişik şekillerini görmektesiniz.

Hareket sistemi rahatsızlıklarının birçok türünde uygulanıyor. Bel sorunları boyun sorunları, tabi bunun içine bel boyun fıtıklarını en başta koymak lazım. Diz sorunlarında el bileği dirsek sorunlarında omuz sorunlarında buna benzer hareket sistemi ile ilgili kas ve eklemlerin çeşitli rahatsızlıklarında kinesio bantlama tekniğini uygulamak mümkün."

Dünya Kupası maçlarında İtalyan futbolcu Balotelli'nin kullanımıyla dikkat çeken vücut bantları, Londra Olimpiyatları'nda da gündeme gelmişti. 2012 Olimpiyatları'ndaki maçlarına Kinesio'suz çıkmayan Alman voleybolcu Sara Goller, bandın yapılan harekete bağlı olarak kasların gevşemesine ve gerilmesine yardımcı olduğunu söylüyor. Kinesio, sporcular arasında en çok futbol, voleybol ve yüzme alanında kullanılıyor.

Kinesio, 1980 yılı sonlarında dünyada ilk kez Dr. Kenzo Kase tarafından voleybol oyuncularında uygulandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Bantlarla Ağrılar Hafifliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement