BSCSIF'nın 5'inci Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

BSCSIF'nın 5'inci Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı Yapıldı

BSCSIF\'nın 5\'inci Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı Yapıldı

BSCSIF'nın 5'inci Kuruluş yıl dönümü Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantıları İstanbul'da gerçekleştirildi.

11.03.2014 15:01  Güncelleme: 15:35

Uluslararası Karadeniz ve Hazar Denizi Dostluk ve İşbirliği Vakfı (BSCSIF)'nın 5'inci Kuruluş Yıldönümü Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantıları İstanbul'da Gerçekleştirildi

Başkanlığını İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi'nin yürütmekte olduğu Uluslararası Karadeniz ve Hazar Denizi Dostluk ve İşbirliği Vakfı (BSCSIF)'nın 5'inci Kuruluş yıldönümü Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantıları Özgül Group ana sponsorluğunda İstanbul'da gerçekleştirildi.
12'incisi düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısında Vakfın bölge dışından yeni üyelerle entegrasyonu, ülkeler arasında köprü kurma; bilim, eğitim, icat, barış, hoşgörü ve kültürel farklılıklar alanlarında diyalog sağlandı.

Yönetim Kurulu toplantısı sırasında üyeliğe Estonya'dan Fred Kaasic, Çek Cumhuriyeti'nden Julia Hrebenyk, Sırbistan'dan Dragan Vujovic, Dusan Stosic, Biserka Jevtimijevic, Çin'den Wang Hexiang, Bosna Hersek'ten Zoran Puljic, Slovenya'dan Renato Krajnc, Bulgaristan'dan Yani Yanev, Philip Bokov ve Azerbaycan'dan Shahin Nabiyev seçildi.

Toplantıda ayrıca, Uluslararası İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Merkezi, Şangay Ortaklık Birliği ve Çin Yatırım Şirketler Birliği gibi yeni BSCSIF üyeleri tanıtıldı.

Vakfın 5'inci kuruluş yıldönümü, Özgül Group ana sponsorluğunda WOW Convention Center'da düzenlenen gala yemeği ile kutlandı. Gala yemeğine, Romanya eski Cumhurbaşkanı H.E. Emil Constantinescu (1996-2000), Avrupa Politikaları Direktörü Fabian Zuleeg, sivil toplum kuruluşu UNDESA'dan Andrei Abramov ve Büyükelçi Arif Mammadov gibi seçkin davetlilerin yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, BSCSIF ülkelerinden üyeler, ulusal ve uluslararası misafirler, Türkiye'den bürokrat, işadamı, akademisyen ve medya mensupları katıldı.

Toplantının açılışı BSCSIF Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi tarafından yapıldı. Safi, yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından BSCSIF'nin çalışmaları, amaçları ve stratejisi ile ilgi bilgi verdi. Genel Sekreter Prof. Dr. Eldar Hasanov (Azerbaycan) da fonun gelişmesi ve uluslararası organizasyonlar ile işbirliği hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, uluslararası organizasyonlar ve beyin takımları ile yeni imzalanan protokol ile bölgesel ekonominin gelişmesi ve uluslararası ortak projelerin sağlanması konuları görüşüldü.
BSCSIF'nin 5'inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle, kurucular ve üyelere, katkıda bulunanlara, Vakfı destekleyenlere ödülleri takdim edildi. Ayrıca toplantıda, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün BSCSIF'ye stratejik önemi ve başarılı çalışmaları dolayısıyla göndermiş olduğu kutlama mesajı okundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BSCSIF'nın 5'inci Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement