Brüksel'de PKK yandaşlarından taşkınlık - Son Dakika
Güncel

Brüksel'de PKK yandaşlarından taşkınlık

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde toplanan terör örgütü PKK yandaşları, barikatları sökerek polise saldırdı. Polis, göz yaşartıcı gazla karşılık verdi ve güvenlik önlemleri artırıldı.

25.03.2024 19:03  Güncelleme: 07:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK/ YPG destekçisi 150 kişilik grup, AP önündeki Lüksemburg Meydanı'nda yerel saatle 12.00'de toplandı. Örgütü simgeleyen bez parçaları ve elebaşı Öcalan posterleriyle Türkiye aleyhtarı sloganlar atan grup, bir süre sonra taşkınlık çıkardı.

Brüksel'de PKK Yandaşları Avrupa Parlamentosu Önünde Taşkınlık Çıkardı

BARİKATLARI SÖKÜP POLİSLERE ATTILAR

Meydanı çevreleyen barikatları söken grup, bunları polisin üstüne attı. Polis, sandalye ve taşlarla da saldıran terör örgütü yandaşlarına, göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Taşkınlığa, kısa süre içinde daha fazla sayıda kişinin katıldığı görüldü. Güvenlik önlemleri artırıldı, toplumsal olaylara müdahale ekipleri ile TOMA'lar meydana girişleri kapattı. Bir süre daha slogan atmayı sürdüren kalabalık, 13.30 civarında eylemi sonlandırdı.

Brüksel'de PKK Yandaşları Avrupa Parlamentosu Önünde Taşkınlık Çıkardı

Önce Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye, ardından Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na doğru yürümek isteyen söz konusu kalabalık, polis engeliyle karşılaştı.

Brüksel'de PKK Yandaşları Avrupa Parlamentosu Önünde Taşkınlık Çıkardı

NE OLMUŞTU?

Dün, Brüksel'e yaklaşık bir saat kadar uzaklıktaki Heusden-Zolder kentinde nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur atarak, Türk asıllı vatandaşların yoğunluklu yaşadığı caddeden geçmişti.

Kentte yerleşik Türk asıllı vatandaşlar buna tepki göstermiş, ardından arbede yaşanmıştı. Olaylar, gece geç saatlerde kontrol altına alınmıştı.

Brüksel'de PKK Yandaşları Avrupa Parlamentosu Önünde Taşkınlık Çıkardı
Brüksel\'de PKK yandaşlarından taşkınlık
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brüksel'de PKK yandaşlarından taşkınlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Gabriel Temorsky: virüs virüstür 63 11 Yanıtla
  • memet öztürkj: Seçim geldi 1 0 Yanıtla
  • huseyin ergun: Taşkınlık demeyelim. AB nin izniyle yapılan amacı da belli olan malum tezgah. 1 0 Yanıtla
  • Alper Elma: topunuz gebereceksiniz 0 0 Yanıtla

Advertisement