Bosnalı İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bosnalı İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı

Bosnalı İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı

205 kişiden oluşan ilk hacı hacı kafilesi Saraybosna'dan kutsal topraklara hareket etti

01.10.2013 11:43

Bosna Hersekli hacı adaylarından oluşan 205 kişilik ilk kafile Saraybosna Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan uçaklarla kutsal topraklara hareket etti.

Bosna Hersek'ten kutsal topraklara gidecek hacı adayları, ilk olarak başkent Saraybosna'daki Kral Fahd Camisi'nde bir araya geldi, toplu olarak namaz kıldı ve hac duası etti. Kral Fahd Camisi'nde kılınan namaza Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç de katıldı. Kavazoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutsal topraklara seyahat edecek Müslümanlar için bugünün büyük bir gün olduğunu söyledi.

Bosna Hersek'ten yola çıkan ilk hacı kafilesini yolcu ediyor olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Kavazoviç, "Allah'ın izniyle bu kutsal görevi yerine getirecekleri umudunu taşıyorum" dedi.

Kavazoviç, İslam dünyasının son dönemlerde zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, "Tesadüftür ki hacı adaylarının kutsal topraklara hareket ettiği dönem, arkalarında bıraktıkları için de önemli bir dönem olacak. Bu dönemde ülkemizde nüfus sayımı yapılacak. Bosna Hersek'te yaşayan tüm Müslümanlar'a tavsiyem, bu önemli görevi en iyi şekilde yerine getirmeleridir" dedi.

Bosna Hersek İslam Birliği Hac Dairesi Şefi Nezim Haliloviç, bu yıl Bosna Hersek'ten kutsal topraklara seyahat edecek hacı adaylarının büyük bir çoğunluğunun Bihaç ve Banya Luka müftülüklerinden başvurduğunu, sayıları çok olmamakla birlikte Saraybosna Müftülüğü'nden de hacı adaylarının bulunduğunu belirtti.

Bu yıl Bosna Hersek'ten kutsal topraklara gidecek hacı adayları arasındaki en genç isim 22 yaşındaki Munira Hrniç oldu. Hrniç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç yaşta hacı olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah'a bana bu fırsatı verdiği için şükrediyorum. Ayrıca, bu yıl en genç hacı adayı olduğum için de ayrıca mutluyum" dedi.

Öte yandan, bu yıl Bosna Hersek'ten kutsal topraklara giden en yaşlı hacı adayı ise 85 yaşındaki Derviş İzet Ricanoviç oldu. Eşiyle birlikte kutsal topraklara giden Azra Neimarliya da çok heyecanlı olduğunu ve bir an önce Mekke ve Medine'yi görmek istediğini belirtti.

Bu yıl, Bosna Hersek'ten bin 25'i İslam Birliği (Diyanet İşleri) Hac Dairesi ve 108'i özel turizm şirketleri aracılığıyla toplam 1133 kişi kutsal topraklara gidecek.

Diğer kafileler ise yarın ve perşembe günü, Saraybosna'dan hareket edecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosnalı İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement