Boşnak Kültür Birliği Kent Konseyi'nde - Son Dakika
Güncel

Boşnak Kültür Birliği Kent Konseyi'nde

Boşnak Kültür Birliği Kent Konseyi\'nde

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Amerika, Avrupa ve Balkan ülkelerinde 11 şubesi olan ve merkezi Sırbistan Novi Pazar'da bulunan Boşnakların en büyük sivil toplum kuruluşu Boşnak Kültür Birliği'nin (BKB) yöneticilerini ağırladı.

30.04.2012 14:19  Güncelleme: 15:02

BKB Genel Başkanı Yahya Fetahoviç, BKB Karadağ Başkanı Hazbi Kalaç, BKB Makedonya Başkanı Dr. Cemail Bektoviç, BKB Karadağ Başkan Yardımcısı Enes Falya, Profesör Abdurrahman Kuyeviç, Profesör Sabahudin Goyak, Sivil Toplum Birliği 'Hayrat' Müdürü Profesör Mersad Beçiroviç, Yeni Pazar İslam Kültür Birliği Başkanı ve Prodekan İlahiyat Fakültesi Başkanı ve Uluslar arası üniversite profesörü Hayrudin Baliç, iş adamı Amer Hociç, BKB Karadağ üyesi Cevat Recametoviç'ten oluşan heyet, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Başkanı ve Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Şuayip Toprak tarafından karşılandı.

Bursa Kent Konseyi'nin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Pala, 34 çalışma grubuyla birlikte herkese ve her kesime hitap ettiklerini söyledi. Bünyelerinde Yabancılar Çalışmalar Grubu'nun da bulunduğunu kaydeden Pala, Bursa'da yaşayan yabancıların şehre adapte olmalarına yardımcı olduklarını belirtti. Bursa'da çok sayıda Boşnak kökenli vatandaşın yaşadığını hatırlatan Pala, BKB ile işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin her zaman Balkanlardaki soydaşların yanında olduğunu ve hizmet götürdüğünü ifade eden Pala, Boşnakların da Türk Milleti'nin kalbinde ayrı yeri olduğunu söyledi.

BKB Genel Başkanı Yahya Fetahoviç ise, bu zamana kadar Avrupa topraklarında birçok sıkıntılar çeken Boşnakların güçlenmesi için birliği kurduklarını belirtti. Türkiye'yi ve Bursa'yı her zaman yanlarında gördüklerini de dile getiren Fetahoviç, iki millet arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesini temenni etti. Fetahoviç, merkezi Sırbistan Novi Pazar'da bulunan birliğin Kosova, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk, Bosna-Hersek, İsveç, Almanya, Lüksemburg, Belçika, Danimarka ve Amerika'da şubeleri bulunduğunu hatırlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boşnak Kültür Birliği Kent Konseyi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement