Bosna Hersek'teki Sel Felaketi - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'teki Sel Felaketi

Bosna Hersek\'teki Sel Felaketi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, selden en fazla etkilenen yerlerin başında gelen ülkenin kuzeyindeki Brçko kentinde su tahliye çalışmalarına başladı.

20.05.2014 20:13

KEMAL ZORLAK - Son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'te, selden etkilenen insanlara yardım etmek amacıyla dün başkent Saraybosna'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, bugün ülkenin kuzeyindeki Brçko kentinde su pompalama çalışmalara başladı.

AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bosna Hersek'teki sel felaketinde kullanılmak üzere yardım malzemelerini taşıyan askeri uçakla Saraybosna'ya gelen 6 kişilik İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi, bugün Brçko kentinde çalışmalarına başladı. Ekipler, Sava nehrinin taşmasıyla su altında kalan Rosulye semtinde pompalama araçlarıyla su tahliye çalışmalarını günboyu aralıksız bir şekilde sürdürdü.

Brçko kentinde bulunan Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın ilk etapta 2 tırını bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için yola çıkardığını ifade etti.

Turunç, "Tıların gün içerisinde bölgeye ulaşmasını bekliyoruz. Bu tırların içerisinde bol miktarda battaniye ve mutfak setleri var, ayrıca sabun, deterjan gibi hijyen malzemeleri de bulunuyor. İhtiyaç tespiti burada tam olarak yapıldıktan sonra insanların diğer kullanacağı ev eşyaları ile ilgili farklı ihtiyaçlar olacaktır. Onları da Kızılay olarak hazırlıyoruz" dedi.

Ekiplerin Brçko bölgesini dolaştığını ve buradaki yetkililerden bilgi aldıklarını belirten Turunç, gördükleri manzaranın gerçekten vahim olduğunu, hala nehirde yüksek su olduğunu ve şehir merkezini tehdit ettiğini kaydetti.

Turunç, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 47 kişilik bir teknik ekibin bölgeye geleceğini, 19 iş makinası, kamyon, vidanjörlar ile birlikte çalışmalara katılacağını söyedi.

Bölgede yürütülen çalışmalar kapsamında insanların yaşamını zorlaştıran suları tahliye etmeye başladıklarını belirterek, bölgedeki yetkililerden aldıkları bilgiye göre Brçko'da 50 bin kişinin selden etkilendiğini kaydetti.

Turunç, Türkiye'deki duyarlı vatandaşların, sivil toplum örgütleri ve diğer gönüllü kuruluşların, bölgedeki insanlara yardım ulaştırmak amacıyla yoğun bir şekilde Türk Kızılayı'na bağış yaptıklarını da sözlerine ekledi. - Bosna Hersek

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement