Boşandığı Eşini Öldürene Ağırlaştırılmış Mübbet Hapis Cezası (2) - Son Dakika
Güncel

Boşandığı Eşini Öldürene Ağırlaştırılmış Mübbet Hapis Cezası (2)

Boşandığı Eşini Öldürene Ağırlaştırılmış Mübbet Hapis Cezası (2)

"verilen CEZA ADELETİN YERİNİ BULDUĞUNU GÖSTERİYOR" Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu sorumlusu Sanem Deniz Kural, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, boşandığı 19 yaşındaki Gülşah Kurban'ı boğarak öldüren Musa Mergen'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının örnek bir karar olmasını istedi.

25.09.2014 20:01

"verilen CEZA ADELETİN YERİNİ BULDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu sorumlusu Sanem Deniz Kural, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, boşandığı 19 yaşındaki Gülşah Kurban'ı boğarak öldüren Musa Mergen'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının örnek bir karar olmasını istedi. "Kaybettiğimiz bütün kadın kardeşlerimizin aileleri aslında adalet için mücadele ediyorlar" diyen Kural, Şöyle devam etti: "Bu tüm Türkiye'de yürütülen bir mücadele. Bizim Eylül ayı içerisinde takip etiğimiz dördüncü davadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıktı. Bu çok önemli, bu konuda yürütülen mücadelenin bir kazanımı bu. Gerçekten bütün kadın cinayetlerinin bu şekilde sonuçlanması gerekiyor. Aslında bu kararın yasada yer alması gerekiyor. Gülşah Kurban kardeşimizin de katilinin almış olduğu bu ceza adaletin yerini bulduğunu gösteriyor aslında bize. Ama tabiki mücadelemiz bununla bitmiyor, daha devam ediyor. Gülşah kardeşimiz, koruma altında öldürülen bir kadın kardeşimiz. Bu nedenle görevini uygulamayan idari sorumlular ile ilgili hukuki mücadelemiz sürecek. Bu kararlar çok önemli, hepsi kadınların hanesine artı olarak yazılıyor. O yüzden bu bütün mücadelemizin peşindeyiz. Davaları takip etmeye devam ediyoruz. Yasalarda da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yerini bulana kadar yine kaybettiğimiz kadın kardeşlerimizin aileleri ile beraber mücadelemizi sürdüreceğiz."

KARDEŞİMİN KATİLİ YAŞAN BİR ÖLÜ OLARAK CEZAEVİNDE KALACAK

Mahkemenin verdiği kararın acılarını biraz olsun hafiflettiğini belirten Deniz Serin ise "Kardeşim elbette geri gelmeyecek. Ama onun yaşamına son veren bir ölü olarak cezaevinde kalacak, çıkamayacak. Umarım bunu kararı bozmaya çalışmazlar. İnşallah da bozamazlar. Adalet yerini buldu, teşekkür ediyorum. Kardeşim yerinde rahat yatsın. En azından hakkını savunmaya çalıştık. Mekanı cennet olsun. Yaşasın adalet. Ancak, sadece kardeşimi öldürenin işi bitti. Ama öldürene yardım edenler hala dışarda" dedi.

Gözü yaşlı anne Nuray Kurban da "İnşallah başka kadınlar ölmez. Başka cinayetler işlenmez. Başka ocaklar yanmasın. Kızımı öldürenin ailesinden de şikayetçiyim. Onlar da bu cinayete ortak olmuştur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boşandığı Eşini Öldürene Ağırlaştırılmış Mübbet Hapis Cezası (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement