Bolu Belediyesine bıçakla girdiği iddia edilen kişi yakalandı - Son Dakika
Güncel

Bolu Belediyesine bıçakla girdiği iddia edilen kişi yakalandı

Bolu Belediyesine bıçakla girdiği iddia edilen 1 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

27.12.2022 15:04  Güncelleme: 16:16

Bolu Belediyesine bıçakla girdiği iddia edilen 1 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

İddiaya göre Bolu'da pazarcılık yapan H.H, belediye girişinde zabıta ekiplerinden pazar tezgahı açma konusunda yardım istedi.

Talep üzerinde zabıta ekipleri H.H'yi Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz'a yönlendirdi.

Yılmaz'ın özel kalem birimine giderek burada taşkınlık çıkartan H.H, zabıta ile sivil polis memurları tarafından yakalandı.

Üzerinde bıçak olduğu iddia edilen H.H, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi. Şüphelinin polis merkezindeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan olayın yaşandığı esnada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın makamında olmadığı öğrenildi.

Özcan, olaya ilişkin belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, kendisinin ek hizmet binasındaki makam odasında olduğu esnada belediye binasındaki makam odasına kimliği belirsiz birinin gelerek bağırıp çağırarak çalışanları tehdit ettiğini öğrendiğini ifade etti.

Kendisini de arayan şahsın daha sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındığını anlatan Öcan, "Bir süredir bana yönelik tehditler çok arttı. Özelikle PKK ve onun uzantıları üzerinden çok yoğun tehditler alıyorum. Bundan dolayı da emniyetimiz belediyede. Benim bilgim dahilinde ve haricinde bir anlamda emniyet tarafından özel olarak korunuyorum. Tesadüf değildi polisin burada bulunması. Bu tehditlerin sonucuydu zaten." şeklinde konuştu.

Özcan, belediye binasının güvenlik konusunda çok zayıf olduğuna dikkat çekerek, "Şeffaf belediyecilik adına duyarlı kapı bile koymadan insanlar bize çok kolay ulaşabilsin dedik. Başından itibaren bunu uyguladık. Ama artık bundan sonra güvenlik önlemlerimizi almak zorunda kalacağız. Vatandaşımızdan bu konuda anlayış bekliyorum. Bu önlemleri şahsım için değil burada çalışan belediye çalışanları ile ilgili almak durumundayız." dedi.

Bugün yaşanan olayı emniyet mensuplarının bütün boyutları ile araştırdığına da vurgu yapan Özcan, soruşturma sonucunda kendilerine bilgi verileceğini kaydetti.

Özcan, bir kamu kurumu olan belediyeye eline silahı alan veya bıçağı alan insanların girememesi gerektiğine de dikkat çekerek, "Belediyeler şeffaf olsun. Belediyelere girmek çok zor olmasın halk açısından. Ama bir AVM'ye girmek bile belediyeye girmekten çok daha zor." diye konuştu.

Bir basın mensubunun saldırı girişiminin siyasi olup olmadığı sorusuna da cevap veren Özcan, şunları söyledi:

"Olayı siyasi bir saldırı olup olmadığı konusundan bilgim yok. Emniyet zaten konuyu araştırıyor. Tüm boyutları ile araştırsın. Siyasi konulardan dolayı zaten tehdit alan biriyim. Ben sığınmacılarla ilgili tehdit alan biriyim. Bölücü terör örgütü üyeleri tarafından sürekli tehdit edilen biriyim. Dolayısı ile bu iş bir pazarcı işi mi başka bir iş mi emniyet araştırsın ortaya çıkartır muhakkak."

Bolu Belediyesine bıçakla girdiği iddia edilen kişi yakalandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu Belediyesine bıçakla girdiği iddia edilen kişi yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement