"Bolisı Abril" Alev Kısa Film Yarışmasında Birinci! - Son Dakika
Güncel

"Bolisı Abril" Alev Kısa Film Yarışmasında Birinci!

"Bolisı Abril" Alev Kısa Film Yarışmasında Birinci!

Bu yıl, "İstanbul'da Yaşayan Farklı Topluluklar ve Yaşamları" temasıyla üçüncüsü düzenlenen Özel ALEV Lisesi Kısa Film Yarışması'nın birincisi "Bolisı Abril" adlı filmiyle Alp Olguner oldu.

06.05.2011 15:48

Jüri üyeleri arasında "Melekler ve Kumarbazlar" filminin yönetmeni Ertekin Akpınar ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Büker gibi isimlerin bulunduğu yarışmada; ikinciliği, "İstanbul'u Yaşamak" filmiyle Öznur İrem İşler, üçüncülüğü ise "Varoş" filmiyle Oğul Berk Şengül aldı.

Öğrencileri genç yaşta sinemaya yönlendirerek onlara sinema sevgisi kazandırmayı ve sinemanın geleceğine katkıda bulunmayı hedefleyen yarışma kapsamında Özel ALEV Lisesi öğrencileri; "İstanbul'da Yaşayan Farklı Topluluklar ve Yaşamları" konusunu kendi gözlerinden sinema perdesine aktardılar. Konuyla ilgili bir senaryo oluşturan öğrenciler yarışma sayesinde, olaylara sanatçı duyarlığı ile yaklaşarak kısa film hazırlama deneyimini yaşama fırsatını yakaladılar.

Öğrencilerinin, içinde yaşadığı topluma ve çevreye duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlayan Özel ALEV Lisesi; jüri değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen "Bolisı Abril" adlı filmin yönetmeni Alp Olguner'i HD kamera, ikinci olan Öznur İrem İşler'i DVD player, üçüncü olan Oğul Berk'i ise 3 adet DVD film ile ödüllendirdi. 3. Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren ilk 3 proje; yarışmanın jüri üyeleri "Melekler ve Kumarbazlar" filminin yönetmeni Ertekin Akpınar, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Erkan Büker, yönetmen Mustafa Mayadağ, ışık şefi Atila Erzengin, Şadi Gücüm ve İbrahim Temo tarafından belirlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bolisı Abril' Alev Kısa Film Yarışmasında Birinci! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement