Bol Ödüllü Piyanist Khatia Buniatishvili İş Sanat'ta - Son Dakika
Güncel

Bol Ödüllü Piyanist Khatia Buniatishvili İş Sanat'ta

Bol Ödüllü Piyanist Khatia Buniatishvili İş Sanat\'ta

İtalyan şef Giovanni Antonini yönetimindeki Basel Oda Orkestrası, Gürcü piyanist Khatia Buniatishvili ile Rossini, Beethoven ve Haydn'dan eserler seslendirecek

06.01.2015 10:23  Güncelleme: 10:25

İsviçre'nin köklü senfonik topluluklarından Basel Oda Orkestrası Gürcü piyanist Khatia Buniatishvili ile aynı sahnede buluşuyor.

Gramophone ödülü dahil çok sayıda ödülü bulunan, İtalyan dönem müziği hareketinin öncülerinden Giovanni Antonini'nin şefliğinde sahne alacak topluluk, yılda doksanı bulan konser sayısıyla bugün Avrupa'nın en seçkin ve başarılı oda topluluklarından biri olma ayrıcalığını taşıyor. Orkestra, İtalyan şef yönetiminde kaydettiği ve Sony etiketiyle piyasaya çıkardığı Beethoven'ın 3. ve 4. senfonileriyle "Yılın Topluluğu" dalında ECHO Klassik ödülüne layık görüldü. Eleştirmenler tarafından yorumunun zarif bir yalnızlık ruhuna, hatta melankoliye sahip olduğu vurgulanan Khatia Buniatishvili, adını ilk kez 2003 Horowitz Uluslararası Genç Piyanistler Yarışması'nda aldığı özel ödülle duyurdu. Müziğe başlamasına ön ayak olan annesine adadığı son albümü Motherland'i mayıs ayında sevenleriyle buluşturan genç sanatçı,2008 yılında 12. Arthur Rubinstein Piyano Ustaları Yarışması'nda"En İyi Chopin Parçası Yorumcusu" seçildi. 2009-2011 sezonunda BBC 3'ün "Yeni Nesil Sanatçı"sı, düzenli olarak BBC orkestralarıyla konserler veriyor. Sıcak ve kederli icrası ile Gürcü halk müziğine olan yakınlığını yansıtan Buniatishvili'nin müzik ziyafetini kaçırmak istemeyenler 16 Ocak Cuma gününü ajandalarına not edebilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bol Ödüllü Piyanist Khatia Buniatishvili İş Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement