Boehner'dan Obama'ya Jet Yanıt - Son Dakika
Güncel

Boehner'dan Obama'ya Jet Yanıt

Boehner\'dan Obama\'ya Jet Yanıt

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner, Başkan Obama'nın "hükümetin kapalı kalmasına son verin ve borç tavanını yükseltin, sonrasında istediğiniz konuda görüşmeye hazırım" teklifini reddetti Boehner: "Başkan'ın bugün dediği şey, 'Cumhuriyetçiler ön koşulsuz şekilde teslim olursa, bizimle oturup konuşacak' anlamına geliyor. Hükümetimiz bu şekilde işlemez"

09.10.2013 01:48

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, ABD Başkanı Barack Obama'nın, "hükümetin kapalı kalmasına son verin ve kısa bir süreliğine bile olsa, borç tavanını yükseltin, sonrasında istediğiniz konuda görüşmeye hazırım" teklifini reddetti.

Obama'nın bütçe krizi ve borç tavanı meselesi konusunda bir saati aşan basın toplantısının hemen ardından açıklamalarda bulunan Boehner, Obama'nın açıklamalarında yeni bir unsurun bulunmadığını savundu.

Boehner, "Başkan'ın bugün dediği şey, 'Cumhuriyetçiler ön koşulsuz şekilde teslim olursa, bizimle oturup konuşacak' anlamına geliyor. Başkan'ın, 'siz teslim olana kadar sizinle oturup konuşmayacağız' şeklindeki pozisyonu sürdürülebilir bir pozisyon değil. Hükümetimiz bu şekilde işlemez" dedi.

"Burada bir müzakere olacak. Daha fazla borçlanmaya ve imkanlarımızın ötesinde harcamaya neyin neden olduğu hakkında bir şeyler yapmadan borç tavanını artıramayız" ifadesini kullanan Boehner, Obama ya da Kongre'deki Demokratlar ile Cumhuriyetçi liderler arasında görüşmenin yakında başlayacağına dair umutlu olduğunu dile getirdi.

Boehner, "Bu diyaloğu başlatmanın zamanı, gelecek hafta değil gelecek ay değil, bu diyalog hemen bugün başlamalı. Böyle zamanlarda Amerikan halkı, liderlerinden karşılıklı oturmaları ve görüşmelerini bekler. Ben bu görüşmenin hemen başlamasını istiyorum" diye konuştu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boehner'dan Obama'ya Jet Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement