Bodrum Müzesi'ne Yeni Müdür - Son Dakika
Güncel

Bodrum Müzesi'ne Yeni Müdür

Bodrum Müzesi\'ne Yeni Müdür

Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne, Bursa İslam Eserleri Müzesi sorumlusu Arkeolog Emel Özkan atandı.

20.04.2013 12:01

Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne, Bursa İslam Eserleri Müzesi sorumlusu Arkeolog Emel Özkan atandı. Özkan, en kısa sürede görevine başlayacağını söyledi.

2005 yılının Mayıs ayında müzede 27 yıl müdürlük yapan Oğuz Alpözen'in emekli olmasının ardından, müdür vekili olarak arkeolog Yaşar Yıldız görevlendirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, aldığı kararla müze müdürlüğüne Bursa İslam Eserleri Müzesi Sorumlusu Emel Özkan'ı atadı. Yaşar Yıldız ise müze bünyesinde sualtı arkeoloğu olarak görevine devam edecek.

Evli ve 49 yaşında olan Emel Özkan, en kısa zamanda Bodrum'a gelerek göreve başlayacağını belirterek, "Yaklaşık 21 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışıyorum. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi en çok görev yapmayı istediğim müzelerden biriydi. Bu yönde talebim de olmuştu. Tayinim çıkınca gerçekten çok sevindim. Değerli müze müdürü Oğuz Alpözen ve Yaşar Yıldız'ın dünyanın sayılı müzeleri arasında yer almasını sağladığı müzede görev yapmak ve çıtayı biraz daha yukarılara çekmek için ne gerekiyorsa yapacağım" dedi. Özkan, 1964 yılından bu yana açık bulunan müzenin ilk kadın müdürü oldu. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Müzesi'ne Yeni Müdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement