Bodrum'da Sular Durulmuyor - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Sular Durulmuyor

Bodrum\'da Sular Durulmuyor

Bodrum Belediyesi'ne Belediye Başkanı'na kadar uzanan polis operasyonu hala devam ediyor.

01.06.2012 18:35  Güncelleme: 09:23

Bodrum Belediyesi'ne dört gün önce düzenlenen operasyon sonucunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve 8 kişi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Bodrum İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Bodrum ve İzmir'de 12 noktada eşzamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonun ardından 23 şüpheli yakalanmış, içlerinden 15 kişi emniyet müdürlüğünce ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 8 kişi de Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınmıştı. Bugün Bitez Adliyesine getirilen M.Ö, H.A, N.D, Y.A, B.K, O.B, S.G ve O.Ç, hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye getirildi.

Öğle saatlerinde polis eşliğinde getirilen Bodrum Belediye Başkanı alınan ifadenin ardından 3 Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Bodrum Belediye Başkanı dahil 9 kişi mahkemeye çıktı.

Bu arada adliye önüne gelen belediye personelleri ve Kocadon'un yakınları mahkeme sonucunu beklemeye başladı.

BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI ADLİYEDE

Bodrum Belediye Başkanının adliyeye gelmesinin ardından Gümüşlük belde Belediye Başkanı Mehmet Tire, Turgutreis Belde Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşlarda çalışan vatandaşlar Kocadon'a destek olmak için adliyeye geldi.

Bodrum Belediye Başkanı başta olmak üzere 9 kişiye tutuklama kararı gelirse Bodrum Cezaevi yetersiz olduğu için Muğla Cezaevine sevk edileceği

öğrenildi.

TEKNİK TAKİP YAPILDI

32 ay süren teknik takip, bilirkişi incelemesi sonucunda soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Ö ve H.A 'nın kamu görevlisi olduğu, N.D, Y.A, S.G, V.K ve O.B adlı kişilerin aralarında iş takipçisi, işletmeci, aracıların bulunduğu öğrenildi. 16.09.2009 günü Bodrum Tapu Dairesi ile ilgili başlayan soruşturma sırasında olay ortaya çıkmıştı. 27.06.2011 tarihinde Bodrum Belediyesinde yapılan arama kapsamında elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi kapsamında Bodrum 2.Sulh Ceza Mahkemesinin 25.05.2012 gün ve 2012/391 sayılı karar uyarınca iki ayrı farklı ilde toplam 12 noktada suç, iz ve deliller elde etmek amacı ile eş zamanlı arama yapılmıştı. Soruşturma kapsamında bu güne kadar 71 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Mahkeme sürecinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda kimler hakkında dava açılacağı belirlenecek. Dava kapsamında 3 adet malzeme alım ihalesi, 25 işletmeden rüşvet alınması, 6 işletmede irtikap suçu, 1 haberleşme gizliliğinin ihlali ve bir gizlilik ihlali olmak üzere toplam

36 eylemin birleştirildiği öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Sular Durulmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement