Bodrum'da Rus Mutfağı Pazarı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Rus Mutfağı Pazarı Kuruldu

Bodrum\'da Rus Mutfağı Pazarı Kuruldu

BODRUM'da bu yıl ikinci kez düzenlenen Rusya Kültür Günleri Festivali'nde, Rus mutfağı pazarı kuruldu.

15.10.2016 19:13

BODRUM'da bu yıl ikinci kez düzenlenen Rusya Kültür Günleri Festivali'nde, Rus mutfağı pazarı kuruldu.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı Moskova Temsilciliği, Bodrum Turizm Ofisi'nin organize ettiği, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Spektr Hotel Bodrum, 'Vaş Bodrum' (www.bodrum.com.ru) ve Rusça Bilgilendirme Portalının destekleriyle gerçekleştirilen 2'inci Rusya Kültür Günleri Festivali sona erdi. Festivalin son gününde, İskele Meydanı'nda Rus mutfağı pazarı kuruldu. Ayrıca, Rus hediyelik eşyaları da satışa sunuldu.

Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Rus Vaş Bodrum Portalı yöneticisi ve organizatörü Sergey Klyuev, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, yerli ve yabancı turistler etkinliğe katıldı. Rus mutfağının vazgeçilmezlerinden Rus salatası, bahriye usulü makarna, patates tatlısı, Rus mantısı gibi, yemekler tanıtıldı. Bodrum'da yaşayan Rus ailelerinin çocuklarının dans gösterileri ve Rönesans Dans Grubu'nun şovları sahnelendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, şunları söyledi:

"Rus Vaş Bodrum Portalı yöneticisi ve organizatörü Sergey Klyuev'i ilk kez 4 yıl önce dinlemiştim, Bodrum'da. Tematik turizmden bahsetmişti. Deniz, kum, güneşin yanına, kültür, tarih, gastronomi ve sağlık olursa tamamlayıcı olur. 3 gündür sanat, sinema, fotoğraf konularında etkinlikler düzenlendi. Bugünde Rus mutfağından seçkin örnekleri öğrenme fırsatı bulduk. Ayrıca el emeği hediyelik eşyalarda satışa sunuldu. Ülkemize 4 milyona yakın Rus turist geliyor. Hedefimiz, 1 milyonunu Muğla'da ağırlayabilmek. Bunu da yelken, gastronomi, sağlık, kültür ve doğa güzelliklerini burada bulacaklarına inanıyorum."

Rus Vaş Bodrum Portalı yöneticisi ve organizatörü Sergey Klyuev ise, "İki ülke arasında turizm ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Siyasetin, turizm ile karışmaması gerekir. Amacımız Bodrum'da Rusya'yı, Rusya'da da Bodrum'u tanıtmak. Rus halk dansları tanıtıldı, yemekleri tanıtıldı. Turizm ilişkilerini güçlendirerek, hem yatırımcıları kazanmasını hem de halkın farklı yerler tanımalarını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Rus Mutfağı Pazarı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement