Bodrum'da Hayvanseverlerden Kedi Zehirlenmelerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Hayvanseverlerden Kedi Zehirlenmelerine Tepki

Bodrum\'da Hayvanseverlerden Kedi Zehirlenmelerine Tepki

Bodrum'da kedilerin zehirlendiğini iddia eden bir grup hayvansever, bu duruma basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

01.11.2013 19:21  Güncelleme: 20:57

Bodrum'da kedilerin zehirlendiğini iddia eden bir grup hayvansever, bu duruma tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi'nde 13 kedinin zehirlendiği iddiası bazı hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Mahallede yaşayan bazı evlerden kedilere zehirli yiyecek atıldığını ileri süren bir grup hayvansever, olay yerinde basın açıklaması yaptı.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği'ne üye yaklaşık 10 kişilik grup, zehirlenme olaylarının önüne geçilmesi için yetkilerden yardım istedi. 29 Ekim'de mahallede mamayla beslediği 13 kedinin öldürüldüğünü öne süren Rengin Nuruşan, yaşanan olayı vahşet olarak nitelendirdi.

Hergün 70 kediye baktığını ifade eden Nuruşan, "Sabah ve akşam mama dağıtıyorum. Bir köşede kedileri toplayıp mamayı veriyorum. Bu mahalledeki iki evde 29 Ekim sabahı 13 kedinin zehirlendiğini gördüm. Bir tanesi de kucağımda öldü" diye konuştu.

Bir süre önce beyin kanaması geçirdiğini ve kısmi felç olduğunu anlatan Nuruşan, kendisini hayvanların hayata bağladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"2011 yılında beyin kanaması geçirdim ve kısmı felç oldum. Beni hayata bağlayan hayvanlar olmuştu. Ben kedileri sevmeye başladım aynı zamanda hayvan hakları derneğine de üyeyim. Onlarla yürümeyi öğrendim. Ama komşular bende fazla kedi olduğunu söyeleyerek kafese koy diyor. Ben nasıl kedileri kafese koyayım, onlar sokak hayvanı. Belediyeden ve kaymakamlıktan bu konuyla ilgili yardım istiyorum."

Diğer hayvansever Pelin Yılmaz ise 3 ay önce de Umurça Mahallesi'nde 10 kedinin zehirlendiğini belirterek, "Artık bunun durmasını istiyorum. Belediyeden onların korunabileceği bir yer istiyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Hayvanseverlerden Kedi Zehirlenmelerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement