Bodrum'da Kabus Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Kabus Sona Erdi

Bodrum\'da Kabus Sona Erdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2 gün boyunca süren şiddetli yağmurun ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

04.01.2014 13:24

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 gün boyunca süren şiddetli yağmurun ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Bodrum yarımadasında etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Bodrum Belediyesi başta olmak üzere tüm belde belediyeleri teyakkuza geçti. 2 Ocak Perşembe günü başlayan şiddetli yağış Bodrum'u olumsuz yönde etkilemişti. İtfaiye ve zabıta ekipleri ile belediye işçileri su basan evleri tahliye etmeye başlamıştı. Yaklaşık 65 evin, çok sayıda iş yerinin sular altında kaldığı, asfaltların patladığı, otomobillerin sulara gömüldüğü yağış sonrasında çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Bodrum Kaymakamlığı da ilçede hasar tespit çalışması başlattı. 2 gün boyunca yapılan incelemelerin ardından evleri su altında kalan vatandaşları tespit ederek belediyelere haber veren Bodrum Kaymakamlığı, mağdur olanların zararlarının belediye tarafından karşılanacağını belirtti.

Bodrum'da iş makineleri 2 gün boyunca aralıksız çalışarak dere yataklarını temizledi. Yağmur suları ile dolan evlerin temizlik işlemleri başladı. Vidanjör yardımı ile evlerdeki sular boşaltıldı. Maddi zararın ise yaklaşık 500 bin lira olduğu öğrenildi.

"SELİN NEDENİ AÇIK OLAN BAHÇE KAPILARI"

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez de maddi hasar gören evleri ziyaret ederek mağdur olan ailelerin zararlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi. Çömez, yaptığı açıklamada, "Plansızlık bizim en büyük eksikliğimiz. Bitez'in 15 seneden beri planı yok. Plan olmadığı zaman her noktada sıkıntı yaşıyorsunuz. Bitez'in derelerinin yol olarak kullanılması en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi. Yağış nedeniyle şikayete söz konusu olan ve basına da intikal eden olayın sebebini araştırmak için sahada inceleme yaptım. Çakıllıdere'de 2 tane demir bahçe kapısının açık olduğunu ve dere yatağındaki suların bu kapılardan bahçelere taştığını gördüm. Eğer bu kapılar kapalı olsaydı bu taşkın en azından bu şekilde yaşanmazdı. Bu taşkın sırasında benim tespit ettiğim 4-5 tane evi su bastı. Bu taşkınların en önemli sebebi ise yine tekrarlıyorum; imar planlarının olmaması. Eğer planlar olsaydı birçok çalışmayı hayata geçirerek önlemler alabilirdik. Gerçi bu derelerin geçtiği bölgelerin tamamı tarım arazisi. Tabii Yalı bölgemiz de var. Yalı bölgesinde bu azmaklar ve hendekler arazilere gelen suyu toplar, belirli noktalardan denize ulaşmasını sağlardı. Maalesef bu bölgedeki yapılaşma bu hendeklerin yok olmasına neden oldu. Biz de yok olan hendeklerin yerine kanal açmak suretiyle suların belirli noktada toplanarak sahile ulaşmasını sağladık. 2010 yılında Yalı bölgesinde yaşanan su taşkınlarının ardından aldığımız önlemler sayesinde bir daha o bölgede taşkın yaşanmadı" dedi.

Bu arada hafta sonu güneşin tekrar yüzünü göstermesi ve hava sıcaklığının artması ile vatandaşlar rahat bir nefes aldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Kabus Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement